تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
روز دوشنبه 2 فروردین ماه1361 یعنی 14610 روز پیش عملیات نظامی گسترده نیروهای مسلح سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و ارتش جمهوری اسلامی ایران به نام عملیات فتح المبین ، علیه نیروهای ارتش عراق، در خلال جنگ ایران و عراق ، ساعت ۳۰ دقیقه بامداد با رمز یازهرا(س) در منطقه ی غرب رودخانه ی کرخه ی شوش با وسعت حدود ۲٫۵۰۰ کیلومتر مربع در استان خوزستان انجام شد.
به گزارش شوش نیوز ؛ امروز سه شنبه 2 فروردین1401 آئبن گرامیداشت چهلمین سالروز این عملیات تاریخی با حضوز سردارسرتیپ پاسدار حسن شاهوارپور فرمانده ی سپاه حضرت ولیعصر(عج) استان خوزستان ، سرهنگ دوم پاسدار علیرضا ایمانی فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و جمعی از مردم ولایتمدار شوش و راهیان نور ؛ در 8 کیلومتری شهر مذهبی شوش ، یعنی یادمان شهدای عملیات فتح المبین برگزار شد .
در آغاز پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید ريال فرمانده ی سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) ضمن تبریک فرا رسیدن عید سعید نوروز و آغاز قرن پانزدهم خورشیدی که به فرموده ی حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای «مدظله العالی » به عنوان « تولید ، دانش بنیان و اشتغال آفرینی» نام گذاری شده است به حاضرین در مراسم خیرمقدم گفت .
سپس سردارپاسدار حسن شاهوارپور در حاشیه مراسم دوم فروردین ماه سالروز بزرگداشت عملیات فتح المبین گفت: عملیات فتح المبین در یکم فروردین ماه سال ۱۳۶۱ در منطقه عمومی غرب کرخه روبه روی شوش، اندیمشک و دزفول انجام گرفت.
وی افزود : این عملیات یکی از ۴ عملیات بزرگی بود که رزمندگان اسلام موفق شدند نیروهای بعثی را از خاک کشوربیرون کنند بنابراین این عملیات باید همیشه یادآوری شودکه چه شهدای عزیزی را را ما در این عملیات از دست دادیم.
فرمانده سپاه، ولی عصر (عج) خوزستان گفت: امروز هم برنامه بسیار خوبی برای تجلیل از ایثارگری شهدای والامقام انجام شد و یکی از موضوعات مختلف در برگزاری این مراسم یادآوری این نکته است که رزمندگان اسلام با دست خالی توانستند شکست مفتضحانهای در زمانی که حداکثر یک سال و نیم از عمر انقلاب اسلامی نگذشته بود به صدام تا دندان مسلح که دهها کشور او را پشتیبانی میکردند، تحمیل کنند.
این مقام مسئول میگوید: اکنون بعد از ۴۲ سال یاد آن دوران را گرامی میداریم. مردم مطمئن باشند که نظام جمهوری اسامی بسیار قوی است و از استحکام لازم برای مقابله با کشورها برخوردار است.
سردار شاهوار پور گفت: با استعانت از راه شهدا، وحدت، همدلی، برادری، همراهی و همه آن چیزی که میتواند اقتدار ما را بیشتر کند میتوانیم در مقابل دشمن واحد بایستیم، چون شهدای این جبهه از همه اقوام ونیروهای مسلح در مقابل دشمن واحد در کنار هم بودند و امروز هم باید یکدل و یک زبان در مقابل دشمن واحد باشیم.
در این عملیات 136 گردان از سپاه ، بسیج و ارتش جمهوری اسلامی ایران در عملیات غرورآفرین فتح المبین موفق شدند از دوم تا هشتم فروردین سال ۱۳۶۱، با رمز مقدس یا زهرا (س)، در چهار مرحله، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر از خاک جمهوری اسلامی ایران شامل دهها بخش، روستا، سایتهای ۴ و ۵ رادار، جاده، پل نادری و عین خوش را آزاد کنند.
شایان ذکر است در این یادمان مزار 8 شهید گمنام دفاع مقدس از عملیات های مختلف آرمیده شده و نگین یادمان فتح المبین می باشند که همه ساله زائرین راهیان نور از سراسر کشور تا پایان تعطیلات نوروزی خود را به این مکان مقدس می رسانند تا با شهداء تجدید پیمان نمایند .
یک نکته ی مهم :
قریب به 10 سال است که در سالروز عملیات فتح المبین هر شخصیتی که سخنرانی می کند از مقاومت و پایداری مردم شوش سخن به میان می آورد ؛ اما هیچ روزی در تقویم رسمی کشور به نام « روز مقاومت و پایداری مردم شوش ثبت نمی گردد . اگر روز دوم فروردین را نمی توان به نام روز مقاومت و پایداری شوش نامگذاری کرد چون ممکن است تحت الشعاع این عملیات بزرگ قرار گیرد ولی به جرأت می توان گفت 8 مهرماه1359 ، روزی که اولین جانباز قطع نخاعی غلامعباس قلاوند و دیگر همرزمانش با تعدادی سلاح سبک در ساحل رودخانه ی کرخه مانع سقوط شهرستان شوش شدند را می تواند به عنوان روز مقاومت و پایدار شوش در تقویم رسمی کشور ثبت نمود .
الان شهرستان های « دزفول ـ اندیمشک ـ بهبهان ـ خرمشهر ـ آبادان ـ هویزه ، مهران و... »روزی را در تقویم به نام خود ثبت کرده اند امید است که سال آینده انتظار مردم شوش محقق شود . ان شاءالله