تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 8:15 صبح روز دوشنبه 20 خردادماه 1398 هم زمان با روز صنایع دستی ، روح اله سلیمانی مقدم سرپرست جدید اداره ی ورزش و جوانان شهرستان شوش در اولین گفتگوی رسانه ای خود با شوش نیوز از ساماندهی هیئت های ورزشی خبرداد .
به گزارش شوش نیوز ؛ سرپرست اداره ی ورزش و جوانان شهرستان شوش در مقدمه ی این گفتگو ضمن قدردانی از پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز عنوان نمود : بر خود می بالم که اولین گفتگوی رسانه ای خود را با پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز که مدیرمسئولی آن به عهده ی یکی از پیشکسوتان ورزش و از ورزشی نویسان پخته به نام عباس کرم الهی است و در ادامه باید از مردم ولایتمدار شهرستان شوش قدردانی نمایم که این اعتماد را به فرزند خود داشته و این مسئولیت را به بنده محول نموده اند و من هم از خداوند می خواهم که فرصتی دهد تا جواب این اعتماد را با تلاش و پیگیری هایی که خواهم داشت در جهت مرتفع نمودن مشکلات از هیچ کوششی دریغ نکنم .
وی افزود : در ادامه جا دارد از زحمات رشید هدایت خواه که از سال 93یا1392 ابتدا به عنوان سرپرست و سپس به عنوان رئیس این اداره تلاش های قابل توجهی داشته است قدردانی نمایم و برای ایشان آرزوی موفقیت و عاقبت بخیری دارم و بعد از ایشان از روز یکشنبه 5 خردادماه 1398 یعنی 16 روز پیش به عنوان سرپرست معرفی شدم که هدف اول من این است که ورزش شوش خصوص « کشتی و فوتبال» که قطب ورزش این شهرستان هستند را به جایگاه اصلی خود برسانیم و در این راستا به دنبال آنیم که کمبودها را معیار سنجی کرده و بر حسب اولویت آنها را به مرور زمان مرتفع کنیم .
آیا تاکنون به هیئت های ورزشی به عنوان بازوی اجرایی جلسه ای داشته ای؟ و در صوذت امکان بفرمایید که ترکیب هیئت ها به همین روال باقی خواهد ماند یا شاهد تغییراتی خواهیم شد ؟ و در نهایت در این راستا بفرمایید که هیئت جدیدی بر هیئت های موجود در دوره ی شما افزوده خواهد شد ؟
در مجموع وزارت ورزش و جوانان بیش از 60 فدراسیون را فعال دارد که مثلا فدراسیون پزشکی ورزشی فقط در کشور و مراکز استان دارای پایگاه می باشد و یکی از کارمندان ادارات در شهرستان ها مسئولیت رسیدگی به این امور را دارد ؛ لذا هیئتی به این نام در هیچ شهرستانی فعالیت ورزشی ندارد بلکه فقط برای رسیدگی به آسیب دیدگی مربیان و ورزشکاران به کار خود ادامه می دهد و برخی از فدراسیون ها در استان هایی نظیر خوزستان اصلا جایگاهی نمی توانند داشته باشند چون بستر برای ایجاد فضای مناسب امکان پذیر نیست نظیر « فدراسیون اسکی» که در استان هایی که بارش برف دارند حرفی برای گفتن دارد و یا چوگان که مهارت های خاص خود را دارد . اما شهرستان شوش در 39 رشته نظیر « فوتبال ، کشتی ، سوارکاری ، والیبال ، اسکیت ، بسکتبال ، بوکس ، تکواندو، دو و میدانی ، دوچرخه سواری ، تیراندازی با تفنگ ، تیر و کمان ، شنا ، ژیمناستیک ، کبدی ، کاراته ، کوه نوردی ، جودو ، موتور سواری و اتومبیل رانی، شنا ، نجات غریق ، بیماران خاص و پیوند اعضاء ، جانبازان و معلولین ، دانش آموزی ، وزنه برداری ، ورزش های پهلوانی ، ووشو ، کوه نوردی ، شطرنج ، تنیس ، تنیس روی میز، هندبال ، بدمینتون ، بدنسازی و پرورش اندام ، پارکور ، سنتی و بومی (ورزش روستا) ، همگانی ، کونگ فو و هنرهای رزمی » هیئت ورزشی داریم ؛ منتهی برخی از مسئولین این هیئت ها سال هاست همکاری خود را قطع کرده اند و ما در نظر داریم آخر همین هفته و یا اوایل هفته ی آینده جلسه ای با مسئولیت هیئت های ورزشی برگزار کنیم و هر کدام از این مسئولین نیامدند یا قادر به همکاری نبودند ساماندهی هیئت ها را آغاز کنیم و جهت اطلاع شما در حال حاضر دو نفر را به عنوان مسئول دو هیئت معرفی کرده ام و اجازه دهید تا صدور احکام آنها اشاره ای به نام هیئت یا اشخاص نکنم . البته این راه هم اضافه کنم که بعد از این جلسه ی مشترک به صورت جداگانه با مسئولین هیئت ها نشست هایی هم خواهیم داشت ، چون هدف ما رشد و بالندگی در تمام هیئت های ورزشی است . و اما در مورد معرفی اشخاصی در هیئت های جدید و نوپا ، اگر زمینه و بستر فراهم شود و اشخاصی برای تقبل هیئت های «هاکی البته در دو بخش سالنی و چمن ، گلف ، اسکواش و....» اعلام آمادگی نمایند ، پس از گذراندن مراحل اداری این هیئت ها را نیز فعال خواهیم نمود .
شما پیشکسوتان را هم در میابید یا فقط جوان گرایی می کنید ؟
همیشه ضرب المثلی هست که می گوید « دود از کنده بلند می شود» ما در نظر داریم کمیته ی پیشکسوتان ورزش شوش را فعال کنیم به این صورت که با مسئولین هیئت ها صحبت می کنیم که پیشکسوتان رشته ی خود را که در دهه های 50تا70 را به ما معرفی نموده که از آن بزرگان دعوت کنیم و از بین خودشان کمیته ی پیشکسوتان را با تعیین رئیس و سایرعناوین را انتخاب کنند و ما هم قبل انجام هر کار به فراخور آن رشته از پیشکسوتان مشورت می گیریم . البته به جوانان هم توجه شده و از این به بعد هم خواهد شد چون قرار است کمیته ی بانوان را تحت عنوان پیشتازان فرهنگی را فعال کنیم که اعضای آن را دختران جوان تشکیل می دهند .
نقش و جایگاه خبرنگار در کنار ورزش از دیدگاه شما چیست؟ وچرا روابط عمومی اداره ی شما با خبرنگاران همکاری و تعامل ندارد و اگر هم دارد با یکی دو نشریه خاص همکاری می کند ؟
خبرنگاران رسالت خطیری بر عهده دارند و ما به خبرنگاران به عنوان یکی از زیر ساخت های اداره ی ورزش و جوانان نگاه می کنیم ، شما در نظر بگیرید اگر ما از اول فقط اداری تا پایان وقت اداری و بعد از آن تا پاسی از شب فعالیت داشته باشیم ولی این فعالیت ها توسط خبرنگاران پوشش داده نشوند همانند آن است که هیچ فعالیتی صورت نگرفته است ؛ البته هدف اصلی ما شناسایی خبرنگاران ورزشی نویس است که در این راستا «شما یکی از خبرنگارانی هستی که سالها با توجه به این که هم ورزشکار بوده ای و هم تیم داری کرده ای و حتی مسئول هیئت والیبال بوده ای با با چند هیئت دیگر نیز با عناوین مختلف همکاری داشته ای ؛ یکی از خبرنگاران ورزشی نویس هستی » و خبرنگاران ورزشی نویس با فنون رشته های ورزشی به نسبت بیشتر آشنا هستند و اما در مورد روابط عمومی باید اعتراف کنم مدت زمانی این مسئولیت به عهده ی خودم بود ولی چون تجربه ی آن چنانی با اصول تنظیم خبر را نداشتم تعاملی بین روابط عمومی و خبرنگاران آن طور که انتظار می رود محقق نشد البته اولین کانال تلگرامی را در فضای مجازی فعال نمودم و بعد آن سایر ادارات هم مبادرت به ایجاد کانال و گروه نمودند .ان شاءالله سعی ما بر آن است که از این به بعد فعالیت های ورزشی را در اولین فرصت در اختیار خبرنگاران قرار دهیم .
آیا با نظر من موافق هستید که ورزش همگانی باید تقویت شود تا این رشته فرا گیر شده و کلیه ی ادارات در عمل ساعتی از وقت اداری را به ورزش اختصاص دهند ؟
بله با نظر شما موافق هستم لذا با مسئول هیئت ورزش های همگانی صحبت کرده ام که چارت خود را پر پیمانه تر کند و از نفرات بیشتری بهره ببرد چون ورزش همگانی رشته های زیادی دارد که شاید برخی از رشته ها به خاطر کمبود نیروی انسانی تاکنون اجرا نشده اند البته مسائل مالی را هم نباید فراموش کرد .
مدت هاست از برگزاری جشنواره ی پیاده روی خانواده در شوش خبری نیست ؛ آیا دلیل خاصی دارد ؟
بیشتر فعالیت های ورزشی مستلزم اعتبارات مالی هستند و جشنواره ی پیاده روی خانواده می بایست توسط شرکت های صنعتی و خیرین به عنوان اسپانسر مورد حمایت قرار گیرد که بتوانیم جوایز ارزنده ی تهیه کنیم که نفرات بیشتری در این پیاده روی شرکت کنند ، از طرفی مسیر پیاده روی هم نباید به صورت ثابت باشد و همیشه از پارک میراث تا حرم دانیال نبی(ع) یا باغ موزه باشد ، بلکه باید به حاشیه ی شهر و نقاط محروم توجه شود و چند بار هم این پیاده روی در چنین مناطقی برگزار گردد ، چون محرومین و مستصعفان حامیان اصلی این انقلاب و این نظام هستند . از طرفی ما در نظر داریم از هیئت های ورزشی خود بخواهیم در جشنواره های پیاده روی خانوادگی حضوری پر رنگ داشته باشند چون چنین جشنواره ای به لحاظ فرهنگی هم حائز اهمیت است و می تواند وحدت و همدلی را بین جامعه ی ورزش به وجود آورد .
با توجه به این که شخصا بسیجی هستی و از افراد ولایی می باشی آیا با کانون بسیج ورزشکاران تعامل خواهی داشت ؟
همانگونه که اشاره کردید خودم بسیجی هستم و در کانون بسیج ورزشکاران مسئولیت دارم و بی شک تعامل ما با کانون ورزشکاران سپاه ناحیه ی شوش حسنه خواهد بود اما انتظاری که از سپاه داریم این است که سالن های ورزشی خود خصوصا سالن در جوار ستاد را بیش از پیش در اختیار ورزشکاران بسیجی قرار دهد که بتوان قدرت جذب جوانان و نوجوانان را به عضویت در رشته های ورزشی در کانون بسیج ورزشکاران را بالاتر برد .
همانگونه که از نام اداره پیداست با خود نام جوانان را هم یدک می کشد ، در کنار ورزش برای جوانان جویای نام شوش چه کرده اید ؟
ما که هنوز یک ماه هم نیست که این مسئولیت را پذیرفته ایم پس در این فرصت کم قطعا قادر به انجام هیچ کاری نمی توانستم باشم ، اما در دوره ی هدایتخواه به دنبال تشکیل چند «سمن» بودیم ؛ سازمان های مردم نهاد جوانان به سازمان هایی گفته می شود که برای انجام فعالیت و ارائه خدمات داوطلبانه در عرصه های تربیتی جوانان با مشارکت جوانان و بر اساس مدیریت جوانان با استناد به موضوع ماده صد و دوازده قانون برنامه چهارم توصعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و در اجرای مصوبه شماره 7862 ت 31281 هـ مورخ 1384/5/8 هیئت محترم وزیران فعالیت می نماید .
وی افزود : ضرورت تشکیل سازمان های مردم نهاد، آشنا ساختن جوانان با کلیه ویژگی های لازم برای همکاری در یک اجتماع کوچک است که در زمینه ای خاص فعالیت می نمایند. لذا تحقق این امر مشارکت جوانان در برنامه های کلان توسعه کشور و همچنین ایجاد روحیه مسئولیت پذیری و همگرایی با ارزش های حاکم بر نظام اسلامی را در یک فرآیند عملی در جوانان بوجود می آورد و ایشان را برای ورود به فعالیت های جاری کشور و تصدی مناسب آماده می سازد. در این خصوص اهداف زیر جهت تاسیس یک سمن در نظر گرفته می شود :« 1ـ فراهم ساختن شرایط تجربه زندگی و تقویت روحیه مسئولیت پذیری ، وظیفه شناسی و پیشتازی جوانان در پیشبرداهداف ملی و آرمانی 2 ـ فراهم ساختن شرایط مشارکت فعال و مؤثر جوانان در صحنه های فرهنگی و اجتماعی 3ـ توسعه نقش جوانان در سازندگی کشور و استفاده بهینه از منابع انسانی جوانان برای تحقق توسعه فرهنگی ، اجتماعی و اقتصادی کشور 4 ـ پرورش روح خلاقیت و هدایت قوه ابتکار جوانان در مسیر سازندگی و رفع نیازمندی های اساسی جامعه اسلامی 5 ـ فراهم ساختن شرایط و امکانات لازم برای بهره گیری از استعداد های فطری و توانایی های انسانی در دوران جوانی 6 ـ فراهم ساختن زمینه های جامعه پذیری و شیوه های وفاق و سازگاری جوانان با همسالان و محیط اجتماعی در جریان زندگی 7 ـ فراهم ساختن شرایط مشارکت عمومی در فعالیت های فرهنگی و اجتماعی جوانان » اما به خاطر توان پایین مالی نسبت به پرداخت یک سری هزینه ها برای اخذ پروانه ی فعالیت تاکنون نتوانسته ایم حتی یک سمن را فعال نماییم اما در این گفتگوی خبری قول می دهم که چند سمن اگر مسئولیتم ماندگار بود راه اندازی نمایم .
سلیمانی مقدم افزود : همانگونه که مقام معظم رهبری فرموده است «ضمام امور را باید به دست جوانان بسپاریم » قطعا با راه اندازی سمن ها جوانان کانون توجه ما هستند و از طرفی برخی از هیئت های ما هم با توجه به داشتن «تخصص یا تجربه» به جوانان سپرده شده یا خواهد شد و علاوه بر این ما در بخش فرهنگی برای جوانان باسایر ادارات در تهیه ی جوایز مشارکت داشته ایم .
حرف پایانی شما چیست ؟
یک بار دیگر از شما بزرگ خبرنگاران شهرستان شوش که این وقت را در اختیار ما گذاشتید صمیمانه قدردانی می کنم و در ادامه از عزیران حقیقی و حقوقی نظیر « فرماندار ، شهردار ، شورای اسلامی شهر شوش ، کارخانجات تولیدی و صنعتی و خیرین » انتظار دارم که به ورزش عنایت ویژه داشته باشند چون رشد و بالندگی ورزش با نگاه مسئولین و خیرین امکان پذیر خواهد بود .الان هم که فصل تابستان و در واقع گرمترین فصل را در پیش رو داریم انتظار می رود که بیش از پیش به ورزش توجه شود .