12032024سه شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۱۱۲۶1525

انتخابات و چالش های فرارو در شهرستان شوش

احمد معین ـ خبرنگار شوش نیوز

انتخاب و انتخاب کردن یکی از موهبت های الهی است که در وجود آدمی به ودیعه نهاده شده  و بشر با اختیار و دانش و آگاهی ، انتخاب می کند تا نیازهایش را برطرف سازد . ما روزانه  در حال انتخاب کردن  هستیم ، برای نیازهای اولیه زندگی انتخاب می کنیم ، برای انتخاب شریک زندگی ، خوراک ، پوشاک ، محل سکونت ، نحوه مسافرت و صدها انتخاب دیگر. 

 

 

 

 

انتخاب کردن از دیدگاه الهی جایگاه ویژه ای دارد ، زیرا تا انتخاب و اختیار وجود نداشته باشد ، عقوبت و پاداشی نخواهد بود . از جمله پروردگار می فرماید " انا هدیناه سبیل اما شاکرا اما کفورا"  . بررسی این آیات و روایات نشان از آزادی بشر برای انتخاب کردن دارد . انسان برای  انجام هر کاری مختار است و این خود اوست که خیر و شر را برای خویش به ارمغان می آورد ، پس انتخاب در دنیای هستی همراه با اختیار است یعنی این ما هستیم که با اعمال مان بهشت یا جهنم را برای خویش می سازیم .

 

در انتخاب دو مولفه نقش  دارند، اول انتخاب کننده و دوم انتخاب شونده که هر دو مکمل یکدیگرند و نبود یکی ، دیگری را انکار می کند. پس این دو به هم متصلند ، دانش انتخاب کننده نوع انتخاب  را از لحاظ خیر یا شر بودنش مشخص می کند . هر گاه انتخاب کننده  دارای آگاهی  و اشراف کامل بر گزینه های موجود  باشد به راحتی می تواند خیر و شر را از هم تمیز داده و بهترین را انتخاب کند .

 

مقوله انتخابات و دموکراسی از هزاران سال پیش در جوامع متمدن بشری مطرح بود . در تاریخ فلسفه سیاسی ، حکومت و دموکراسی با تاسیس دولت شهرهای یونانی آغاز گردید . این اصل در حدود پنج هزار سال قبل از تولد مسیح (ع) در جامعه بشری مطرح شد . در آن دوران ابتدا مردم در میدان شهر زعماء خود را با رای مستقیم انتخاب می کردند که اکنون با گسترش جوامع و افزایش جمعیت و سایر معذورات ، به شکل نمایندگی و رای گیری انتخابات صورت می گرفت .

 

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تدوین قانون اساسی جدید بر اساس موازین شرع اسلام با در نظر گرفتن حقوق اولیه و اساسی مردم ، حق رای برای آنها ثبیت  و اعطا شد تا بتوانند شورای شهرو روستا، نمایندگان مجلس و رئیس جمهور را به طور مستقیم و رهبر را با واسطه انتخاب کنند .

 

آنچه در این انتخاب مورد توجه همگان است ، انتخاب اصلح است، یعنی کسی که دارای تمام ویژگی های یک وکیل باشد تا بتواند از حق مردم دفاع و حقوق آنها را استیفا نماید . 

 

انتخابات  در مناطق عشایری  دارای ویژگی های خاص خود هستند .  تعصبات قومی مهمترین ویژگی این جوامع است و پاشنه آشیل آنها به حساب می آید ، افراد فرصت طلب به دست گذاشتن بر روی این نقطه ضعف وبرجسته نمودن آن و ایجاد تفرقه و تشویش اذهان و گل آلود نمودن آب ، به اهداف  مورد نظرشان می رسند .

 

شهرستان شوش هم با گستردگی جمعیتی و قومیتی  از این ویژگی استثنا نیست . با اینکه اقوام در شوش با صلح و صفا و اخوت در کنار هم زندگی می کنند و در غم وشادی در کنار هم هستند و همیشه با هم در تعاملند ، ولی در موضوع انتخابات گروهی با برجسته نمودن نکاتی در راستای منافع خود ، ضربات جبران ناپذیری بر پیکره این جامعه وارد نموده اند .  در ادوار گذشته عده ای با علم نمودن موضوعی و طرح موارد خاصی ، به نتیجه دلخواه خود رسیده اند و توانستند سالها بر کرسی نمایندگی مجلس جلوس کنند .

 

اکنون با توجه به مباحث فوق ، وظیفه انتخاب کنندگان چیست ؟

 

این روزها که به هفتم اسفند ، روز برگزاری انتخابات نزدیک می شویم و تنور انتخابت داغ می شود و مساله تایید صلاحیت ها تقریبا حل شده است ، نامزدها مشخص شده اند ، تبلیغات نامزدها بصورت محسوس و غیرمحسوس آغاز شده است و هر کس می کوشد به هر روشی توانمندیهای خود را به اطلاع عموم برساند ، تا مردم با آگاهی کامل شخص مورد نظر خود را انتخاب کنند . این کار بسیار عالی است ، اما گاهی آنچه فراموش نمی شود تعصابات قومی است که گروهی در راستای منافعشان سعی دارند آنها را دامن بزنند تا بتوانند به نیاتشان برسند . رای آوردن با این روش هیچ ارزشی ندارد، پرداختن به تعصبات قومی چیزی جز تفرقه و زیان برای جامعه به ارمغان نمی آورد و به خصوص در راستای انتخاب نماینده شهرستان در مجلس شورای اسلامی .

 

شهرستان شوش با گستردگی فراوان در حوزه جغرافیای و جمعیتی ، دارای پتانسیل های فراوان است که اگر شخص توانمندی در راس امور قرار نگیرد مانند سال های قبل شاهد عقب ماندگی شهرستان و پیشرفت شهر های مجاور خواهیم بود . عدم انتخاب درست چیزی جز پشیمانی به بار نخواهد آورد.

 

در پیشگاه خداوند ملاک انتخاب تقواست ، پس کسی را انتخاب کنیم که متقی و متعهد و کاردان باشد و عرب یا عجم بودنش ، سید و عام بودنش ، سیاه و سفید بودنش برای ما مطرح نباشد و آنچه برای ما اهمیت داشته باشد که رضای خدا ، خیر و پیروزی جامعه و پیشرفت مان را در پی داشته باشد و به حرف مفسدان گوش ندهیم و آنچه را با استدلال به آن رسیده ایم در صندوق بیندازیم .

 

اما وظیفه انتخاب شوندگان ( نامزدها) چیست؟

 

شخصی که نامزد انتخابات می شود باید به حقوق رقبا احترام بگذارد و از توهین ، تهمت ،افترا و تخریب دیگران پرهیز کند . کاندیداها باید با ارائه برنامه های مدون از فرصت های موجود در شهرستان در راستای خدمت رسانی به موکلین خود استفاده کنند و به دور از قوم گرایی و تفرقه ، مردم را به وحدت و شرکت همگانی و درانتخابات ترغیب نمایند . در شعار های خود اعتدال را رعایت کنند، وعده کاری را که نمی توانند انجام دهند ، به مردم قول ندهند و همیشه معقول شعار دهند تا در صورت برنده شدن بتوانند پاسخگوی مطالبات مردم باشند . این را بدانند که نسل جدید حواسشان به همه چیز هست و اجازه نمی دهند شخص یا گروهی از اعتماد آنها سوء استفاده کند ، چرا که شما در دوره های بعدی نیازمند رای این مردمید ، پس حرفی بزنید که می توانید انجام دهید 

 

شهرستان شوش از دیربا با توجه به پتانسیل هایش ، قطب مهم کشاورزی و صنعت استان و کشور بوده ، ولی مدتی است که شهر ما دچار حواشی فراوان شده و باعث شده که رونق سابقش را از دست بدهد بطوری که این ضعف زبان زد محافل شده است . نماینده  آتی  شوش در مجلس شورای اسلامی بایستی با دیدی وسیع به این موضوع بنگرد و در رفع این کاستی ها همت و جهد فراوان بنماید.

 

از جمله دغدغه های که ساکنین شهرستان با آن زندگی می کنند موضوع اشتغال جوانان این شهرستان است که با وجود کارخانه های متعدد در شهرستان انتظار می رود که نسبت به توسعه آنها تلاش بیشتری شود و از استخدام افراد غیر بومی در این اماکن جلوگیری به عمل آید و در راه گسترش  کشاورزی با دعوت از سرمایه گذاران جهت احداث کارخانه های صنایع تبدیلی تلاش شود تا علاوه بر جلوگیری از زیان کشاورزان در موقع برداشت  صیفی جات، گروهی از جوانان نیز در این کارخانه ها مشغول به کار شوند.

 

موضوع بعدی توسعه راههای ارتباطی شهری و روستایی ، بخصوص در غرب و جنوب شهرستان  است که اگر به این امر پرداخته شود علاوه بر سهولت خدمات رسانی سازمانها ، مسئله امنیت نیز تا حدودی حل خواهد شد و می دانیم هر جا امنیت پایدار برقرار باشد ، توسعه نیز رشد خواهد کرد .

 

موضوع بعدی ، گسترش بهداشت  و بهداشت عمومی است که یکی از دغدغه های اهالی شهرستان شوش است که مردم انتظار دارند با دعوت از مسئولین بهداشت استان و کشور و بازدید میدانی از وضعیت روستاها و حاشیه شهرها نسبت به برطرف نمودن مشکلات آنها از قبیل دفع و دفن زباله ها ، پوشش فاضلاب ها ، مدیریت صحیح پسماند ، مبارزه جدی با بیماری های ویروسی و انگلی ، توسعه خانه های بهداشت در روستاهای دور افتاده و توسعه دامپزشکی و کشتارگاه های مجهز در سطح شهرستان از جمله مواردی هستند که باید مورد توجه قرار گیرند.

 

موضوعات فوق مختصری از دغدغه های مردم و چالش های فراروی وکیل آینده ما در قوه مقننه است که امید وارم اهالی شهرستان شوش با رای حداکثری خود در روز هفتم اسفند گزینه ای با درایت و مدیر و کاردان از میان نامزد های موجود انتخاب کنند .

 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست