12032024سه شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۸۰۵۱۹3984

فرماندار و نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی شوش از خبرنگاران تجلیل نمودند

تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی

ساعت 12:45 روز شنبه 19 مردادماه1398 همزمن با سالروز «حرکت امام حسین(ع) از مکه به سوی کربلا»  ، طی مراسمی که در سالن اجتماعات فرمانداری شهرستان شوش برگزار شد ، فرماندار و نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی از اصحاب رسانه به مناسبت روز خبرنگار تجلیل نمودند .

به گزارش شوش نیوز ؛ در ابتدا عبدالحسن آل کثیر معاونت سیاسی امنیتی و اجماعی فرمانداری شهرستان شوش ضمن عرض سلام و خیر مقدم به تلاشگران  و زحمتکشان  بی ادعای  عرصه ی خبر و اطلاع رسانی  گفت : اصحاب رسانه در بعد عمومی، آگاهی و آموزش‌های عمومی در توسعه یافتگی جامعه موثر بوده و با صداقت و عدالت خود صدای رسای جامعه هستند که می‌توانند زمینه ساز خدمات بیشتر مسئولان شوند.

 

وی با اشاره به نگاه دولت به اهمیت نقش و جایگاه رسانه، گفت: برنامه‌های دولت در راستای شفاف سازی است و همه دستگاه‌های اجرایی باید خبرنگاران را یار و مشاوران امین خود در راستای خدمت رسانی به مردم بدانند.

آل کثیر با اشاره به برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی در دوم اسفند ماه امسال، اظهارکرد: اصحاب رسانه باید زمینه ساز مشارکت و حضور حداکثری مردم برای خلق حماسه‌ای بزرگ در این انتخابات باشند.

سپس علی سعدی مدیر مسئول هفته نامه ی صدای کرخه ضمن قدردانی از فرماندار ، نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی و اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ؛ پیرامون برگزاری انتخابات تعاونی مسکن و انجمن خبرنگاران اظهار داشت : در حالی که این دو انتخابات برگزار شده بود اما متأسفانه هر دو انتخابات لغو شد و این در حالی است که دو سالی است که انجمن روزنامه نگاران هیچگونه فعالیتی ندارد .

 

وی در پایان سخنان خود به شکایاتی از چند نفر از خبرنگاران شده پرداخت و تصریح نمود : امسال  ما با شکایت و بازداشت چند نفر از خبرنگاران به استقبال روز خبرنگار رفتیم و همین موضوع کام همه را تلخ کرده لذا انتظار داریم نسبت به این موضوع دیدگاه خود را مطرح نمایید .

مجتبی پناهی خبرنگار خبرگزاری ایرنا نیز با تشکر از فرماندار ، نماینده  شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی و اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی سخنان خود را آغاز نمود و سپس به ساماندهی خبرنگاران اشاره کرد و یادآور شد : فرماندار شهرستان شوش بارها در جلسات تأکید داشتند که انجمن خبرنگاران ساماندهی شود ، لذا خواهشمندم این انجمن خبرنگاران ساماندهی شود و مشخص شود این خبرنگاران متعلق به چه نشریه ای هستند و در واقع خبرنگاران ما شناسنامه دار شوند .

 

عباس کرم الهی مدیر مسئول و خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز ضمن قدردانی از دکتر عدنان غزی فرماندار ، دکتر سی راضی نوری نماینده ی مردم شریف شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ، عبدالحسن آل کثیر معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری و رضا ذاکری سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی ، سخنان خود را درمورد انتخابات انجن روزنامه نگاران و تعاونی مسکن آغاز کرد و گفت : در مورد تعاونی مسکن که دغدغه ی فرماندار می باشد تا هر چه زودتر خبرنگاران فاقد خانه دارای سرپناه شوند  که جای تقیر دارد باید گفت انتخاباتی که برگزارشد در واقع بدون داشتن اساسنامه بود و می بایست طبق فرم ارسالی اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی به اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست سه نفر به عنوان هیئت مؤسس مدارک خود را از طریق اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی به اداره ی تعون ، کار و رفاه اجتماعی ارسال کنند تا پس از طی نمودن مراحل  قانونی  مجمع عمومی برای انتخاب هیئت مدیره و تعیین مدیرعامل برگزار شود .

 

وی افزود : اما در مورد انجمن روزنامه نگاران که 12 دوره ی انتخابات خود را پشت سر گذشت و هر ساله برنامه های پرباری را برگزار نمود و از دوسال پیش بنا به تشخیص رئیس اداره  تا اطلاع ثانوی غیر فعال شد دارای اساسنامه ای است که متأسفانه تاکنون ثبت نشده ، حال اگر قرار است به استناد آن اساسنامه انتخابات انجام شود می بایست بر اساس مفاد اساسنامه عمل شود  اما اگر قرار است که آن اساسنامه کلا کنار گذاشته شود ؛ ابتدا به صلاحدید اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی پنج نفر به عنوان هیئت مؤسس منصوب شده تا مراحل تدوین ، تظیم و ثبت اساسنامه ؛ نصب فراخوان و عضوگیری بر اساس مفاد اساسنامه ی ثبت شده و در نهایت اولین مجمع عمومی به منظور انتخابات هیئت مدیره ی انجمن روزنامه نگاران برگزار شود و در واقعی یکی از معترضین نسبت به برگزاری  آن انتخابات خودم بودم .

عباس کرم الهی در ادامه به قول دوسال پیش دکتر غزی در مورد مشاور رسانه ای اشاره کرد وتصریح نمود : دوسال پیش  که خبرنگاران در همین سالن با شما جلسه ای داشتند قول مساعد دادید که در اولین فرصت مشاور رسانه ای خود را معرفی کنید اما متأسفانه بعد از گذشت دوسال هنوز اقدامی صورت نگرفته و اگر هم این کار انجام شده انتظار داریم با مشاور رسانه ای شما آشنا شویم .

مدیر مسئول پایگاه خبری تحلیلی شوش نیوز در بخش پایانی سخنان خود به ساماندهی خبرنگاران اشاره کرد و اظهار نمود : در زمانی که مهندس رضا نجاتی فرماندار شهرستان شوش بود بحث ساماندهی خبرنگاران مطرح گردید و فرماندار به انجمن روزنامه نگاران مأموریت داد تا ساماندهی خبرنگاران را انجام دهد ، در این راستا فرم هایی تنظیم گردی که برخی از همکاران فرم را پر کردن و مدارک را تحویل دادند  و با توجه به این که مهندس نجاتی مهلتی را تعیین کرده بود متأسفانه برخی از خبرنگتاران در این ساماندهی شرکت نکردند و اگه این موضوع محقق می شد برای هر خبرنگار کارتی به امضاء فرماندار و رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می گردید ولی متأسفانه همانگونه که توضیح دادم به علت عدم استقابل برخی از همکاران این ساماندهی به مقصود نرسید .

 

هوشنگ سالاری مدیر مسئول پایگاه اقتصادی آوای شوش گفت : با توجه به این که تشکیل انجمن  خبرنگاران مردمی است اما با این وجود چون اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی می بایست جنبه ی نظارتی بر انجمن داشته باشد لذا مراحل اولیه از جمله « انتصاب هیئت مؤسس و تثبت اساسنامه »می بایست توسط اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شود .

 

در ادامه استاد جعفر دیناروند مسئول مرکز بررسی های اجتماعی خبرگزاری اُنا با قدردانی از دکتر غزی که در جلسه ی رونمایی پوستر سی و یکمین جشنواره ی تئاتر خوزستان در شهرستان اهواز به معرفی عباس کرم الهی به عنوان «خبرنگار نمونه و امین »اشاره کرده است پرداخ و در این راستا  خاطر نشان نمود : انصافا قدرشناسی شما  از این پیشکسوت به درستی بوده و اصل مطلب را در حضور مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان بیان نمودید که جا دارد مجددا از شما قردانی نمایم ، اما من دو سئوال از شما دارم .یک سئول از فرماندار و یک سئول هم از نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی .

 

وی افزود : سئوال اولم از فرماندار است و آن این که ؛ با توجه به تعامل خوب شما با اصحاب رسانه های شوش، بفرمایید علت آن از نظر شخصیتی چیست؟ سئوال دومم از نماینده است که چرا نشستی با خبرنگاران نمی گوید که مردم با عملکرد ایشان آشنا شوند .

رضا ذاکر سرپرست اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش ضمن تبریک روز خبرنگار به اصحاب رسانه و مطبوعات در جمله ای کوتاه گفت : جا دارند از خبرنگارانی که هم امین هستن و هم در رشد و توسعه ی شهرستان شوش طی سالی که گذشت قدردانی نمایم و از آنها بخواهم که از این به بعد هم به رسالت خطیری که بر عهده دارند عمل کنند .

 

دکتر سید راضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی ضمن عرض تبریک روز خبرنگار به اصحاب رسانه و مطبوعات گفت : در هفدهم مرداد ماه سال 1377،شهید محمود صارمی خبرنگار خبرگزاریِ جمهوری اسلامی«ایرنا»، به همراه هشت نفر از اعضای کنسولگری ایران در مزار شریف افغانستان به دست گروهک تروریستی طالبان به شهادت رسید. به همین مناسبت، شورای فرهنگ عمومی، هفدهم مرداد ماه هر سال را به عنوان «روز خبرنگار» نامگذاری کرد.

وی افزود : اصول اخلاقى حرفه ی روزنامه‌نگارى مقرر مى‌دارد که روزنامه‌نگاران در هر مرحله و مقامى که باشند بايد به خير و مصلحت جامعه ايمان کامل داشته باشند. کوشش براى تأمين منافع شخصى و کوشش براى پيش بردن مقاصد خصوصى که با مصلحت جامعه سازگار نباشد»، خلاف اصول و آئين‌ اخلاقى روزنامه‌نگارى است. تخطئه مردم و تهمت و افتراء به اشخاص از جمله جرائم بزرگ حرفه ی روزنامه‌نگارى است. براساس قطعنامه‌هاى سازمان ملل متحد، سرقت ادبى و انتساب اخبار و عقايد و تأليفات ديگران به‌خود نيز جرم مطبوعاتى محسوب مى‌شود. حسن نيت به جامعه اساس و پايه روزنامه‌نگارى مطلوب است.

 

دکتر نوری در ادامه خاطر نشان نمود :اگر نگاهی اجمالی به فضای مجازی داشته باشیم در می یابیم که الحمدالله در خانه ها بین اعضای خانواده در دسترس است و همه ی شهروندان به نوعی  کار خبرنگاری انجام می دهند ولی آیا به هر مطلبی که در فضای مجازی منتشر می شود می توان استناد کرد و آن را به عنوان یک خبر دانست؟در نتیجه برای این که یک سوژه را به عنوان یک خبر موثق همراه با دلیل و مدرک بدانیم

همانطور که یک شیعه خصوصیاتش با یک اهل سنت و عامه  متفاوت است ؛ اخبار متقاطرو سند دار را به عنوان یک مسئله ی بسیار مهمی در نظر بگیرند ، چون یک خبر ممکن است یک شایعه باشد و همان شایعه یک شعله ی بزرگی را در جامعه روشن کند که هم باعث رعب و وحشت بین مردم شود و هم جامعه را به طور کلی به هم بریزد و از طرفی یک خبرنگار می تواند سنگربان  و مدافع حق باشد ، مثل همین شهید محمود صارمی ؛ برای که اخبارمردم مظلوم افغانستان و رشادت های رزمندگان این کشور را منعکس کند تا مرگ شهادت پیش رفت و در نهایت به درجه ی رفیع شهادت نائل گردید .اگر ما به این موضوع ایمان داشته باشیم هیچ وقت به بی راهه نخواهیم رفت :

وی افزود : به صرف این که ما یک کلمه ای بگوییم و به این اعتقاد نداشته باشیم که یک رقیب وجود دارد اگر ما ایمان نداشته باشیم می بایست مایع ی آرامش را برای خودش به وجود آورد و بتواند آن راهکارهای اصلی و اساسی برای توسعه و پیشرفت خبرنگاران با حربه ای سرو کار دارند که با آبروی افراد سر و کار دارند ، کافیست خدایی نکرده شیطان بر انسان غلبه کندو در نتیجه خبرنگار خبری را منعکس کند که کذب باشد ولی اگر بیایید این خبر رابا سند و مدرک و با رعایت امانتداری در خبر منتشر کند ؛ چون حرفه ی خبرنگاری یک امانت است دست شما تا مشکلات جامعه را ببینید و به عنوان یک پل ارتباطی بیاید مشکلات را حداقل به مسئولین امر در مسائل «اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی ، فرهنگی ، مذهبی و هنری» اگر هم خبرنگاری است که تخصص خبرنگاری و تجربه ی کافی را دارد ، سوژه ی خبری را منصفانه  تجزیه و تحلیل می کند و باعث شود که در جامعه تحرکی به وجود آید و همین خبر را به موقع منتشر می کند ؛ همین خبردر جایی می ترمز بزرگترین پروژه ی عمرانی باشدو در جایی دیگر باعث برقراری صلح و آرامش و برقراری همدلی باشد . مهم چارچوب و قانونی است که خبرنگاران باید از آن خارج نشوند .

 

نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی تصریح نمود : انسان هر آنچه که در این دنیا می خواهد انجام دهد ، «چه  با بیان و چه در عمل و قلبا» باید در مورد آن کاری که می کند حساب پس دهد . وقتی مدیر دهیاران کل کشور می آید و در جایی وعده های کارآفرینی را می دهد و به مبالغ مورد نیاز آن اشاره می کند ؛ دهیاران را برای همکاری با کارآفرینان تشویق می کند ولی فرضا خبرنگاری می آید از موضوع مهم رد می شود و به مسئله ی «الاغ و عنبر نسا»اشاره می کند ، این غیر منصفانه است ؛ رسانه ای که دست شماست متعلق به من نماینده ، فرماندار یا استاندار نیست و یا حتی متعلق به شخص خودتان نیست ؛ اگر واقعا کار ما واقعا خدایی باشد و کاری که انجام می دهیم دلسوزانه باشد باید امید ، نشاط و انگیزه  را در جامعه ترویج دهیم ، لذا خبرنگاران هر جایی که شایعه و فتنه ای است آن را شعله ور نکنند و کمک کنند که آن فتنه خاموش شود ؛ به جایی این که بر روی آن فتنه بنزین بریزید تا  فتنه شعله ورتر شود و جامعه به هم بریزد ؛ حداقل در چار چوب قانون مطبوعاتی که برای شما در نظر گرفته اند عمل کنید ؛ انتظاری که از عزیزان دارم در چارچوب قانون بیایید اگر می خواهید در مورد موضوعی نقد کنید راهکار آن را هم بگویید و این که از چه ردیف بودجه ای باید اعتبارات آن تأمین و تخصیص شود .

 

وی افزود : من حداقل از خبرنگاری که می شناسم که در واقع آدم های دردآشنایی هستند و 99 درصد این خبرنگاران یا در روستا زندگی می کنند و یا روستازاده هستند ؛ مشکلات را می بینند ، آنها را لمس می کنند ؛لذا خبرنگار وقتی درد آشنا باشد و دردها را می بیند و آنها را آسیب شناسی می کند و آن مشکلات را تجزیه و تحلیل می نماید ؛ قطعا راهکار می دهد .

دکتر سید رضای نوری  در ادامه یادآور شد : فرماندار که نماینده ی هیئت دولت در شهرستان است ؛ این مشکلات را با فرماندار در میان بگذارید ، نظر او را بخواهید و برای این که بتوانیم این قطار در حال حرکت را به سوی آبادانی و توسعه هدایت کنیم ، دلسوزی ها را بیشتر کرده و احساس مسئولیت نماییم ؛ در جاهایی که واقعا می بینیم مانعی جلوی راه است با همفکری و هم اندیشی این مانع را برداشته و مشکلات را حل کنیم ؛ این که خبرنگاری که متعهد و متخصص است بداند تنظیم خبر این نیست که مثلا سید راضی نوری بیاید بشیند ، دست روی دست بگذارد وصحبت کند ؛ این درست نیست ؛ تنظیم خبر نیاز به پشت سر گذاشتن دوره های آموزشی دارد ، باید با اصول خبرنویسی آشنا بود ؛ من انتظاری که  از اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش دارم ، این است که همچون گذشته این دوره های آموزشی را در نظر داشته باشد ؛ کسی که کارت خبرنگاری نداشته باشد اجازه ی فعالیت را اصلا به او ندهید؛ همه چیز دارای چارچوب باشد ، اگر چاچوب مشخص و خبرنگار دارای شناسنامه باشد آن موقع هر چیزی سرجای خودش قرار می گیرد و خبرنگار می داند که کجا باید نقد کند ؛ چطوری باید نقد کند و موقعیت جامعه را می داند مثلا الان که مهمترین مشکل ما جنگ اقتصادی دشمن است ؛ اگر چشم انداز و افق آینده برای خبرنگار ما مشخص باشد ؛ وقتی که مقام معظم رهبری سال 1398 را سال رونق اقتصادی نامگذاری می کند ؛ خبرنگار باید سراغ فرماندار برود و بپرسد برنامه ی شما برای رونق تولید چیست ؟ نماینده شما چه برنامه ای در این خصوص دارید و چه تدابیری اندیشیده ای؟ رئیس اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی ، رئیس اداره ی صمت شما برای رونق تولید و ایجاد فرصت های شغلی می خواهید چکار کنید ؟ شما خبرنگاران این واقعیت ها را باید ببینید و قابلیت ها را منعکس نمایید .

 

وی افزود :اگر مجموعه ی خبرنگاران خدا ترس باشند ، مسائل اجتماعی و آسیب های اجتماعی را شناسایی کنند ، نقادباشند و اگر چنین باشد مطمئنا ؛ خروجی که از این پیگیری ها بیرون می آید نافع خواهد بود ؛ درست است که قلم دست شما خبرنگاران است و هر آنچه که بخواهید می نویسید ولی روزی می آید که این دهان بسته می شود باید  بدانید در قبال حرف هایی که خدایی نکرده گفه اید ولی نباید می گفتی .

 

دکتر نوری  همچنین افزود :ما انتخاباتی در پیش رو داریم ، بیاییم مشکلات و واقعیت ها را ببینیم و آنها را منعکس کنیم و مطمئن باشید اگر خبرنگاری بین مردم خواهان و طرفدار داشت بدانید که کار خود را به خوبی انجام داده است ، در نظر داشته باشید ممکن است یک سوژه ی خبری مدتی کف دریا باشد ولی این کف از بین خواهد رفت و آنچه که می ماند با توجه به حدیثی از امام علی(ع) که می فرماید: «والحق و دوله و للباطل جوله /// حق جريان پيوسته دارد و باطل جولان مقطعى»

وی در پایان در پاسخ به سئول استاد جعفر دیناروند گفت : از روز سه شنبه تا جمعه روزی را انتخاب کنید تا این نشست خبری برگزار شود .

دکتر عدنان غزی فرماندار شهرستان شوش فرا رسیدن روز عرفه و عید قربان به تلاشگران عرصه ی خبر و اطلاع رسانی ، گفت : اگر چه  با دو روز تأخیر این مراسم برگزار می شود اما کل روزهای سال روز خبرنگار است چون همیشه با خبر و اطلاع رسانی سر و کار دارد و به نگارش خبر می پردازد .

وی در ادامه به سابقه ی خبرنگاری خود اشاره کرد و گفت : حدود 10 سال  در حوزه ی تدریس خبر داشتم و قریب به 28 سال در حوزه ی تنظیم و ارسال خبر و روزنامه نگاری بودم ؛ البته صادقانه بگویم آن موقع نه امکاناتی وجود داشت و نه مثل امروز که خبرها در اولین فرصت منتشر می شوند آن موقع آرزو داشتیم که یک خبر از ما منعکس شود ؛ گاها در زمینه های « علمی ، فرهنگی ، ورزشی ، اجتماعی ، سیاسی ، هنری و...» خبر ارسال می کردیم ، اما خبرها چاپ نمی شد و هر وقت هم خبری منتشر می شد با شور و شوق خبر را به دوستان و آشنایان نشان می دادیم و می گفتیم اولین خبر ما چاپ شد ، اسمی هم از ما آن موقع در کنار خبر نمی زند مثلا می نوشتند اهواز ـ خبرنگار اطلاعات و از آن خبر چاپ شده کپی می گرفتیم و به این و آن می دادیم تا بدانند که خبر ما منتشر شده است ؛ یادم می آید اولین خبر من در سال 1372 در روزنامه ی جمهوری اسلامی چاپ شد ، آن موقع 24 سال سن داشتم  آنهایی که سابقه ی بیشتری از من دارند و یا همزمان ما شروع کرده و الان هم در این عرصه فعال هستند این مقایسه ها را کاملا درک می کنند جوانترها اکنون با مشکلات گذشته آشنایی ندارند ، چون الان با یک واتساپ معمولی در آن واحد می توانیم هزاران خبر را در سطح ایران و جهان منتشر کنیم .

 

فرماندار شهرستان شوش در ادامه به جایگاه خبر و خبرنگار اشاره کرد و خاطر نشان نمود : رسانه‌ها نقش بی بدیلی در «ایجاد ، استقرار و تقویت» مشارکت سیاسی و اجتماعی مردم و حاکمیت دارند. اندیشه و قلم رسانه‌ها در نظام‌های دموکراسی دنیا در تقویت میزان مشارکت مردم، اعتلای آزادی بیان نقش بی بدیل دارد.

وی با اشاره به این که می گویند مطبوعات و رسانه‌ها را رکن چهارم موثر در دموکراسی است یادآور شد : باید گفت واقعیت چیز دیگری است ؛ اغلب ماها دوست داریم خبرنگاران برای ما بنویسند و چون استاد جعفر دیناروند سئوال پرسیدند از این بابت می خواهم بگویم ؛ همه دوست داریم اصلا از ما نقدی نوشته نشود و دوست داریم همیشه اخبار خود از خودمان و دستگاهی که در آن انجام وظیفه می کنیم نوشته شود ؛ اگر نوشتند فرماندار این کار را انجام داد و به فلان جا سرکشی کرد وضعیت عادی است اما اگر خبرنگاری گفت بالای چشمت ابروست ناراحت می شویم در صورتی که در ظرفیت نقد باید روحیه ی خود را بالا ببریم ، من از سال 1375 هم در بخش داوری و هم نقادی در شعر و ادبیات مشغول هستم ؛ اگر قرار باشد از شاعری نقد کنم بعد از جلسه رو در با او صحبت می کنم ؛ شما در نظر بگیری از شاعری که می خواهم در یک سال 1000نفره نقد کنم آن هم در مقابل همسر و یا نامزدش ؛ مادر و یا دوستانش به او بگویم «فلان جای قصیده ات ایراد دارد » آن شاعر از درون برافروخته می شد ولی نمی توانستد حرفی بزند ، اما این نقد ممکن است منصفانه باشد ، ممکن است نقد خصمانه ای باشد ؛ اینها واقعیت هایی است که در جامعه ی ما جاری و ساری است . هر آنچه ما انجام می دهیم خدواند متعال از آن یک کپی می گیرد و در پرونده ی اعمال ما قرار می دهد .

نماینده ی عالی وزارت کشور در شهرستان شوش در تکمیل سخنان خود اظهار نمود : در نهایت ما با این خبر و گزارشی که نوشته ایم باید بدانیم به  کجا رسیده ایم  و یا می خواهیم برسیم خیلی مهم است که در این راستا چند دقیقه ای صحبت خواهد داشت ؛ آیات قرآن از همه در سوره ی قلم که با حرف «ن» شروع می شود می نویسیم « ن والقلم و مایسطرون» ؛ سوره ی قلم یا نون و القلم شصت و هشتمین سوره و از سوره‌های مکی قرآن که در جزء ۲۹ جای گرفته است. این سوره به این دلیل قلم نامیده شده که خداوند در آیه ی اول آن به قلم سوگند یاد کرده است. محتوای سوره ی قلم، دلداری پیامبر(ص) در مقابل تهمت‌های مشرکان و دعوت به صبر و نهی او از پیروی مشرکان و یادآوری عذاب مشرکان در روز قیامت است. از آیات مشهور این سوره، آیه «و ان یکاد» و آیه ی خُلق عظیم است که پیامبر(ص) را دارای اخلاقی والا معرفی می‌کند. در روایات آمده است هر کس سوره ی  قلم را در نماز واجب یا مستحب بخواند،‌ از فقر و فشار قبر در امان خواهد بود. همچنین چون با حرف مقطعه «ن» شروع می‌شود، نام دیگرش نون‌ یا نون و القلم‌ است ، ما به هر دلیل یا خوشمان می آمد و یا ما را کشاندند به حرفه ی خبرنگاری رو آوردم ؛ ما خبرنگاران می توانیم یک چشم بینای حق کار بکنیم ، تمام مشکلات را به صورت واقعی بنویسیم و کاری با کسی نداشته باشیم مسئولین می خواهد خوششان بیاد یا بدشان بیاد ؛ شاید من اختلاف فکری با فرماندار یا نماینده داشته باشم ؛ شای آنها از جنس و گرایش دیگری باشند و من خبرنگار از جنس و گرایش دیگری باشم ، اما مهم این است که من خبرنگار چی می نویسم و چه باید بنویسم .

دکتر عدنان غزی در ادامه توضیحاتی در مورد کلیپی که منجر به آبرو ریزی بخشدار شد اشاره کرد و تصریح نمود : شما دیدی در کلیپی که پخش شد با آبروی بخشدار بازی شد و گفتند فلان خانه متعلق به ایشان است ، به همین راحتی با ضبط یک کلیپ آبروی بخشدار رفت ؛  من به بخشدار زنگ زدم آیا این خانه ی شماست؟ قسم جلالی خورد که این خانه اصلا متعلق به من نیست به گفته ی او اکتفا نکردم و به شهردار زنگ زدم و ایشان هم گفت این خانه متعلق به فرد دیگری است ولی دری را به طرف پارک باز کرده و من از شهردار خواستم که به این موضوع هم رسیدگی کند ، اسلام برای حفظ آبرو و حرمت و شخصیّت مؤمنان اهمیّت زیادی قائل است تا آنجا که حق تعالی در آیه ی 38 سوره ی حج از قرآن کریم می‌فرماید:«إِنَّ اللَّهَ يُدَافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ خَوَّانٍ كَفُورٍ ///پس کسی را که خداوند مدافع او است چگونه انسان به خود جرأت می‌دهد که پرده‌اش را بدرد و رازش را فاش کند یا عیبش را آشکار سازد، و یا بی دلیل به او تهمت وارد نموده و آبروی او را بریزد و به حیثیّتش صدمه برساند .» در این راستا پیامبر اکرم(ص) می فرماید «آبروی یک مسلمان را بردن از 70 بار زنا کردن و ربا خواری سنگین‌تر است . » وقتی که قرآن در آیه ی 1 از سوره ی الهمزه می فرماید : « وَيْلٌ لِكُلِّ هُمَزَةٍ لُمَزَةٍ /// واى بر هر بدگوى عيبجويى» برخی می گویند دین ما حق است و فلان دین حق نیست در صورتی که چنین نیست چون تمام ادیان در مسیر حق قرار گرفته اند اما حسب حرکت اقوام و ملت ها .

 

فرماندار شهرستان شوش افزود : چرا خداوند دائم به مردم عرب در بحث اسلام این تذکرات را می دهد ، چون این اتفاقات در جامعه ی آنها رخ داده است ، چرا به جامعه ی اروپایی مثلا«انجیل ،  انجیل ، زبور ، تورات» تذکر می دهد ؟چون این اتفاقات در آن جامعه اتفاق می افتد .

فرماندار شهرستان شوش دوباره به فرازی از رسالت خطیر خبرنگاران اشاره کرد و گفت : از هر عمل کردن من فرماندار هر کسی از صفر تا صد نقد کند به خداوند سوگند دست بوسش هستم اما وارد «حریم خصوصی نشوید اینکه چه لباسی می پوشم ، چه ماشینی سوار می شوم ، چه غذایی می خورم و... کاری نداشته باشید »شما وقتی وارد حاشیه شدید خودتان را به حاشیه می کشاندید و در چنین شرایطی کسی برای شما تره هم خرد نمی کند اما وقتی که وارد متن و اصل موضوع شوید اولین کسی که از قلم شما می ترسد استاندار ، فرماندار و هر مقام عالی رتبه ی دیگری است چون تو اصل متن و موضوع  هستید و اما اگه به دنبال مچ گیری باشی  و بگوید « دفتردار فرماندار کجاست ؟چرا روی صندلی نشسته است ؟ چرا چای می نوشد ؟ راننده ی من کجاست ؟ چرا وارد جلسه می شود ؟چرا با مثلا کت قهوه ای وارد جلسه شده ام »؛ اینها کلا حاشیه هستند ؛ فرماندار مثلا حرفی می زند و نتوانست آن را انجام دهد به من بگویید فرماندار شما این قول را در فلان تاریخ دادید و گفتید در تاریخ فلان انجام می شود ، این قول به کجا رسید ؟اگر نتوانستید حضوری  بیایید پیامک بدهید و در مقابل وظیفه ی ماست که پاسخ دهیم .

وی در ادامه خطاب به خبرنگاران  خاطر نشان نمود : فرض کنید شما فرمانده و یا نماینده هستید ؛ در یک کاغذ بنویسید که چه برنامه هایی را  اجرا می کردی و اولویت اولت چی بود ؟این را از خودتان بپرسید .با مردم در میان بگذارید که مثلا اگر رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی بودم چه می کردم .همین را که شما می نویسید ما مطالعه می کنیم و از آنها استفاده می کنیم آن وقت ببینید اگر از شما حساب نبردند ، اما اگر وارد حاشیه بشویم ، برویم ظرفیت های شهرستان را مورد بررسی قرار دهیم ؛ اصلا شوش چی دارد؟یکی از فرمانداران موبایلش اصلا زنگ نمی خورد به او گفتم :«چرا موبایلت زنگ نمی خورد ؟» گفت : «شهر ما مثل شهرشما  کارخانه و کارگاه ندارد و در کل شهرستان یک میدان چمن ندارم »؛ نگران آب دادن به چمن نیست نگران عدم پرداخت حقوق کارخانجات نیست و یا نگران قطع برق مؤسسات صنعتی نیست ؛ در حالی که شوش این همه پتانسیل و ظرفیت دارد ؛ خبرنگاران در این فاز بیایند حرکت کنند .

فرماندار شهرستان شوش در ادامه در پاسخ به درخواست برخی از خبرنگاران مبنی بر جلوگیری از بازداشت خبرنگاران تصریح نمود : هرچه می توانید مرا نقد کنید اما همانطور که گفتم در چارچوب متن باشد نه حاشیه ؛ دست تک تک شما را می بوسم اگر نقد داشته باشید نه انتقاد  چون «نقد ، دیدن نیمه ی خالی و پر لیوان است و مبتنی بر معیارهای جمعی و عقل است و کمتر دچار اشکال می شود. نقد ، دیدن نقاط قوت و ضعف به طور همزمان است. نقد ، یک طرفه نیست و می خواهد مشکلی را حل کند.اما در انتقاد،  اغراض شخصی وارد می شود. انتقاد ، پیامی است معطوف به ارائه ی جنبه‌های منفی و معایبِ « پدیده‌ها ، رویدادها ، موضوعات ، اندیشه‌ها ، دستاوردها »، اعمال و به طور خلاصه تمامی مسائل اجتماعی و انسانی. در واقع مطلب انتقادی مطلبی است که خصیصه ی اصلی آن جهت‌گیری منفی و واضح نسبت به یک عمل، اندیشه و رویداد باشد.

دکتر غزی ضمن حمایت همه جانبه از خبرنگارانی که وارد حاشیه نمی شوند گفت : تا جایی که در حیطه ی اداری وظیفه دارم به عنوان رئیس شورای اداری عرض می کنم  ، اجازه نخواهم داد هیچ اداره ای «نه در بحث قضایی نه مدعی‌ العموم نه انتظامی و نه اعضای شورای تأمین » حق شکایت از خبرنگاران را ندارد تا مادامی که در خبرنگار در اصل متن و موضوع باشد ، اما اگر انتقاد از شخص باشد این یعنی حق الناس ، من که هیچ خدا هم نمی تواند ورود کند ؛ حق‌الله از جانب خداي متعال بخشيده مي‌شود، اما بخشش حق الناس منوط به جلب رضايت صاحبان حق است.

نماینده ی هیئت دولت در شهرستان شوش سپس ضمن ابراز گله مندی از خبرنگاران به خاطر دو موضوع انتخابات انجمن صنفی خبرنگاران و تعاونی مسکن خبرنگاران گفت : بیش از ده بار به اداره ی تعاون ، کار و رفاه اجتماعی و اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی برای راه اندازی تعاونی مسکن خبرنگاران تماس تلفنی داشته ام ؛ چیزهایی را به من گفتند که از خبرنگاران گله مندم ، یک سری قاسم لطیفی را معرفی کردد که چون گفت حرف پشت سرماست ، علی سعدی معرفی شد ، محمد خانه زر معرفی شد ؛ چرا این کارها را می کنید ؟ شما که نمی خواهید هزینه کنید و من توصیه می کنم که هم در کنار هم باشید و تعاونی مسکن را راه اندازی کنید .اگر میخی درست به نعل زده نشود ، اسب سوارکار را به زمین می زند و اگر به همین روال پیش رود هیچکاری پیش نخواهد رفت .

وی افزود : انتخاب پنج نفر به عنوان هیئت مؤسس انجمن صنفی چه هزینه ای دارد ؟این می گوید فلانی از فلان حزب است ، آن یکی می گوید فلانی از فلان نشریه است و نباید باشد ، دیگری می گوید چون فلانی از « شوش نا ، شوش نیوز ، صدای کرخه و یا صدای شوش است » از این حرف ها دست بردارید و به خودتان رحم کنید وقتی به خودتان رحم ندارید چطور انتظار دارید دیگران به شما رحم کنند ؟ شما از یک جنس هستید ، من ودکتر نوری با دو گرایش سیاسی حدود دوسال است در کنار هم با صمیمیت داریم کار می کنیم آیا بین ما مشکلی به وجود آمده است ؟ پس نبینم از این به بعد به خاطر این دلایل غیر قابل قبول در مقابل هم جبهه گیری کنید ؛ اگر این را هم می گویم نه قصد تبلیغ دارم و نه گفته ی من به انتخابات ربط دارد هدف این بود که شما دیگر با هم چنین مشکلاتی را نداشته باشید .اگر هم مثلا بگویید فلانی ضعف دارد بدانید که بی عیب و بی نقص فقط خداوند و معصومین هستند ، آیا انسانی را در هر پست و هر مقام سراغ دارید که بی عیب و بی نقص باشد ؟ همین که می گوید فلانی نقصی دارد یا ضعفی دارد آیا خودش بی عیب است ؟مردم و دنیا این واحدها را پاس کرده اند نزدیک به 4 میلیون نفر ایرانی در آمریکا زندگی می کنند و حتی در آن کشور بهترین پست ها را می گیرند ؛ شهردار دبی یک زمانی از استان بوشهر بود ؛ به این موضوع ها نچسبید که فلانی چون لر یا عرب است ، یا از فلان نشریه است نباید باشد ، همه چیز را با هم قاطی نکنید همانند پزشک باشید که هر مریضی برای او می آورند بدون این که بپرسد این کیست آن را مداوا می کند .شما قسم خورده ای که رسالت خبرنگاری را انجام دهید .

 

دکتر عدنان غزی در تکمیل سخنان خود پیرامون تعاونی مسکن خبرنگاران و انجمن صنفی روزنامه نگاران گفت : تشکیل تعاونی مسکن خیلی آسان است و آن را پشت گوش نیاندازید مشکل شما این است یک اساسنامه برای تعاونی مسکن تدوین ، تنظیم و ثبت کنید  مجمع را تشکیل دهید و انتخابات را برگزارکرده و مدیرعامل و دیگر ارکان را مشخص نمایید .مورد دوم  در مورد انجمن صنفی روزنامه نگاران است ، باز یک اساسنامه تنظیم کنید و آن را به من تحویل دهید که نامه ای روی آن بزنم و به  اداره ی کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان ارسال کنم ، دکر جوروند به خواست خدا بچه ی همین شوش است و مطمئن باشید که در این فاز تا جایی که بتواند کمک هم می کند .

وی در خصوص جواب به سئوال استاد جعفر دیناروند خاطر نشان نمود : به هر آیه و پیامبری که بخواهید قسم می خورم که من از جنس شما خبرنگاران هستم همین الان هم مطلب و مقاله منتشر می کنم اما با ملاحضات خودم ؛ برخی موارد را نقد می کنم ؛ چرچیل مقاله می نوشت و خودش با نامی مستعار مقاله ی خود را نقد می کرد و خودش هم جواب می داد ؛ در این مسائل ورود کرده و نقد کنید ، به خدا سوگند این قلمی که دارید اگر وارد متن شود همه ی مسئولین شهرستان ، استان و کشور از شما حساب خواهند بردو به این سبک می توانید به اقتصاد و فرهنگ کشور کمک کنید ؛ به عنوان مثال کدامیک از شما خبرنگاران نسبت به حذف چهار صفر از پول رایج مملکت ایران گزارش و یا مقاله ای نوشته اید ؟و یا تحلیلی خوبی در این مورد داشته است ؟ چهار نفر معاون اقصادی در سطح کشور طی جلساتی که داشته اند و این تصمیم را گرفته اند حال شما خبرنگار بروید با چهار کارشناس اقتصاد و یا حتی المقدور چهار نفر بازاری بپرسید که دیدگاه های خود را در این خصوص بگویند .

فرماندار شهرستان شوش در بخش پایانی سخنان خود به قولی که به سجاد عبیدی پور داده بود اشاره کرد و گفت : چند وقت پیش قولی داده بودم که به پنج نفر از خبرنگارانی که نسبت به انتشار بیشتری اخبار مربوط به جذب مهمانان نوروزی به شوش فعالیت داشته باشند هدیه خواهیم دادو پس از آن به پنج نفر از خبرنگاران که نسبت به پوشش اخبار مربوط به سیل بیشتر فعالیت را داشته اند نیز هدیه بدهیم که در مجموع قرار بوده ده نفر را مورد تجلیل قرار دهیم  که ان شالله به قول خود عمل خواهیم کرد .

 

در پایان از طرف دکتر سید راضی نوری نماینده ی شهرستان شوش در مجلس شورای اسلامی و دکتر عدنان غزی فرماندار شهرستان شوش  با اهدا لوح تقدیر و کارت هدیه از خبرنگاران تجلیل به عمل آمد .


 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست