10262024شنبه
Last updateسه شنبه, 03 نوامبر 4505 7pm
کد خبر: ۹۴۰۲۲۹900

گذری بر خبری از هفته نامه ی صدای کرخه که خود را مدعی فرهنگ مردم شوش می داند

عباس کرم الهی

هدفم از انتشار این گزارش کوتاه نه نقد است و نه تخریب ، بلکه تحلیلی است بر یکی از خبرهای منتشر شده در هفته نامه ی صدای کرخه به شماره 48 و به تاریخ 23 اردیبهشت 1394  که در تیتر آن این نشریه خود را فرهنگ مردم شوش معرفی کرده است .

 

 

 

 

به همین منظور با استناد به مواد ( 1 ، 45 ، 46 و 47 ) قانون مطبوعات ، تحلیل خود را از تیتر خبری که در واقع نقدی بر اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی و انجمن روزنامه نگاران بوده است ، آغاز می کنم .

 

فصل اول / تعريف مطبوعات

 

ماده 1 )

 

مطبوعات در اين قانون عبارتند از نشرياتي كه به طور منظم بانام ثابت و تاريخ و شماره رديف در زمينه هاي گوناگون خبري، انتقادي،اجتماعي، سياسي، اقتصادي، كشاورزي، فرهنگي، ديني، علمي، فني، نظامي، هنري، ورزشي و نظاير اينها منتشر مي شوند.

 

تبصره 1 ـ انتشارفوق العاده اختصاص به نشريه اي دارد كه به طور مرتب انتشار مي يابد.

 

تبصره 2 ـ نشريه اي كه بدون اخذ پروانه از هيئت نظارت بر مطبوعات منتشر گردد از شمول قانون مطبوعات خارج بوده و تابع قوانين عمومي است.

 

تبصره 3 ـ كليه نشريات الكترونيكي مشمول مواد اين قانون است.

 

فصل هشتم / موارد متفرقه

 

ماده 45 ـ نظارت دقيق بر عملكرد جرايد و انجام رسالت مطبوعاتي آنان برعهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي است . اين امر مانع از انجام وظيفه مستقيم هيئت نظارت نخواهد بود.

 

ماده 46 ـ صاحب امتياز و مدير مسئول موظفند كليه كاركنان نشريه را بيمه نمايند تا درصورتي كه به حكم دادگاه يا راي هيئت نظارت يا به هر دليل ديگر نشريه تعطيل گرديد، تازمان اشتغال مجدد طبق مقررات قانون كار حقوق قانوني آنان پرداخت شود.

 

ماده 47 ـ آيين نامه اجرايي اين قانون ظرف حداكثر شش ماه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي تهيه وبه تصويب هيئت وزيران خواهد رسيد.

 

انتشار 4 ماده از قانون مطبوعات که در بالا آمده است حکایت از آن دارد که هر نشریه می بایست به طور منظم در روز و تاریخی که از روز اول مجوز گرفته است منتشر شده و در معرض دید عموم قرار گیرد ، مثلاً اگر روزنامه است می بایست مشخص شود که روزنامه ی صبح است یا عصر و اگر هفته نامه است می بایست روزی را در نظر بگیرد و در همان روزر روی گیشه ی فروش مطبوعات قرار گیرد . به طور مثال اگر دوشنبه ی هر هفته قرار است منتشر شود عصر روز یکشنبه زیر چاپ رود و صبح روز دوشنبه در اختیار مردم و مسئولین باشد ، چیزی که در ماده ی 1 و در تعریف مطبوعات آمده است . حال  بر تمام مسئولین و شهروندان شوش روشن است که تنها نشریه ی متنی شوش یعنی « هفته نامه ی صدای کرخه »  که خود را « فرهنگ شوش » می داند به صورت منظم و در روزی مشخص از هفته منتشر می شود ؟ و یا این که یک نشریه حتی اگر به صورت منظم(روزانه ) منتشر شود ،  به تنهایی می توان فرهنگ یک کهن شهر 7000 ساله باشد که نشریه ی صدای کرخه که گاهاً هر ماه یک یا دو بار منتشر می شود مدعی است  فرهنگ یک شهرستان تاریخی و مذهبی باشد ؟

 

شهروندان شوش و خصوصاً علاقه مندان به مطالعه ی مطبوعات و تعقیب کنندگان رویدادهای شهرستان شوش زمانی به نشریه ی داخلی خود افتخار می کنند که به صورت منظم منتشر شود ( هرچند تعقیب کنندگان اخبار و رویدادها نشریات متنی و الکترونیکی روزانه و آنلاین را  مدنظر دارند نه هفته نامه را چون ، مطالب مندرج در یک هفته نامه اختصاص به مطالب هفته ی قبل است ، و معمولا  محتویات درون یک هفته نامه می بایست به انتشار مقالات و تحقیق و پژوهش اختصاص یابد که خوانندگان خاص خود را به صورت ثابت داشته باشد و یا این که اگر قرار است دوشنبه منتشر شود فقط اخبار مربوط به روزهای شنبه و یکشنبه ی همان هفته را منتشر کند ، می توان گفت جدیدترین اخبار را به شهروندان شوشی اطلاع رسانی کرده است .

 

در تبصره ی 3 همین ماده آمده است که  كليه نشريات الكترونيكي نیز مشمول مواد اين قانون است. پس در می یابیم که در کنار این نشریه ی متنی ، شهرستان شوش چند نشریه ی الکترونیکی ( چه دارای پروانه و چه به صورت خودجوش ) را دارد که به صورت روزانه و کاملاً آنلاین اخبار و رویدادهای شهرستان شوش را اطلاع رسانی می کنند ( حال چه تولید اخبار از طرف خودشان باشد و چه تولیدات سایر نشریات را با ذکر منبع در معرض دید عموم بگذارند ) و در این راستا بر اساس اولویت تولید اخبار شوش می توان به « شوش نیوز ـ ایران انا ـ اگزار ـ پیمان ـ انعکاس اخبار ـ شوش24 ـ آوای شوش و ..... »  اشاره کرد .

 

اما در مورد نحوه ی توزیع آگهی بین نشریات  چه بخواهیم و چه نخواهیم می بایست 70 درصد آگهی ها به منظور تقویت بنیه ی مالی به نشریاتی اختصاص یابد که محلی هستند و اختصاص به همان شهرستان داشته باشند و البته همانطور که گفته شد اگر نشریات داخلی به صورت منظم و در روزی مشخص در هفته  ( درصورتی که نشریه هفته نامه باشد ) منتشر شود ؛ با این وجود شخصاً شاهد بوده ام که رئیس اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان شوش بارها و بارها به واحد مطبوعات اداره ی تحت امر خود گفته است تا جایی که می توانی آگهی ها را به نشریه ی داخلی شوش اختصاص دهید تا این که مطلع شدم از طرف دادگستری به اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی گفته شد « آگهی ها را به نشریات کثیرالانتشار و یا نشریاتی محلی استان به به صورت روزانه منتشر می شوند ارسال نمایید ، اخیراً هم که آگهی های توسط دادگستری مستقیماً به نام نشریات صادر و در اختیار اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی قرار گرفت که اکثراً به نام « عصرکارون و تا حدودی فرهنگ خوزستان » اختصاص داشت .

 

در حال حاضر در شهرستان شوش روزنامه ی آنزان در شهرستان شوش سرپرستی دارد و مؤسسات کیهان و اطلاعات و روزنامه های « جام جم ـ نور خوزستان ـ عصر کارون ـ فرهنگ جنوب ـ نسیم خوزستان و ایام » در شوش و هفت تپه نمایندگی دارند که می بایست از 30 درصد باقیمانده ی آگهی ها بهرمند شوند اما اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی در یک حرکت خداپسندانه نحوه ی توذیع 30 درصد باقیمانده ی آگهی ها را برحسب پوشش خبری رویدادهای شهرستان توسط نمایندگی ها در نظر می گیرد تا آن نماینده ای که در راستای اطلاع رسانی فعالیت دارد حقش ضایع نشود .

 

Bingo sites http://gbetting.co.uk/bingo with sign up bonuses

کلیه حقوق این سایت متعلق به پایگاه خبری و تحلیلی شوش نیوز می باشد. تهیه و طراحی : 0171 هاست