تهیه و تنظیم ـ عباس کرم الهی
ساعت 14 روز یکشنبه 26 آذرماه 1396 ستاد بحران شهرستان شوش به منظور آمادگی کامل در روز پنجم دیماه ، سالروز زلزله ی بم در سالن اجتماعات فرمانداری این شهرستان برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ عبدالحسن آل کثیر معاونت فرمانداری شهرستان شوش ، ضمن گرامی داشت یاد و خاطره ی جانباختگان زلزله بم در سال 1382 گفت : زمینلرزه ی بم، زمینلرزهای بود به شدت ۶٫۶ ریشتر که در ساعت ۵:۲۶ بامداد ۵ دی ۱۳۸۲ شهر بم و مناطق اطراف آن در شرق استان کرمان را لرزاند وطبق آمار رسمی این زمینلرزه ۲۶٬۲۷۱ کشته، ۳۰ هزار مجروح و بیش از صدهزار نفر بیخانمان به جای گذاشت. این درحالی است که تعداد واقعی قربانیان به مراتب بیش از میزان اعلام شده بود.
وی افزود : به همین مناسبت در سالروز این زلزله ی حزن انگیز در سراسر کشور مانور زلزله و امداد و نجات علاوه در مدارس در سطح ادارات دولتی نیز انجام می شود .
معاونت فرمانداری شهرستان شوش آموزش را مهمترین بخش هر مانور دانست و اظهار داشت : آموزش « قبل ، حین و بعد » از زلزله امری ضروری است ، مانورهایی که در سطح مدارس یا ادارات برگزار می شود به این منظور است که امکانات موجود ما سنجیده شده و نقاط ضعف خود را بیابیم تا در مانورهای بعدی دیگر ضعفی نداشته باشیم و من بر این عقیده هستم که آموزش زلزله می بایست به صورت یک فرهنگ عمومی رایج شود همانند مبارزه با مواد مخدر که فراگیر شده است .
آل کثیر خطاب به سازمان نظام مهندسی تصریح نمود : انتظار می رود که مهندسین و ناظرین نسبت به ساخت و سازها سخت گیرانه به مقاوم سازیس توجه داشته باشند .
مهندس رحیم جلیزی رئیس اداره ی بنیاد مسکن و رئیس نظام مهندسی شهرستان شوش برگزاری جلسات تخصصی و کارشناسی شده را خواستار شد و در این خصوص اظهار داشت : متأسفانه دهیاران در مقاوم سازی ساخت و سازها نظارتی ندارند و از بین مردم هم آن هایی که تسهیلات بانکی می گیرند ، چون وام را مرحله به مرحله می دههند ، مجبور به مقاوم سازی می کنند .
سیاحی رئیس اداره ی برق با اشاره به آمار بالای خسارت به هنگام وقوع زلزله یا سیل گفت : وقتی که زلزله در استان کرمانشاه به وقوع پیوست به مدت پنج روز برق به طور کامل قطع شده بود و مردم در عذاب بودند ؛ لذا اداراتی نظیر « بیمارستان ها ، درمانگاه ها جایگاه های سوخت ـفرمانداری و بخشداری ها می بایست با نصب ژنراتور ، جلوی قطعی برق را بگیرند .
وی به خطر بحرانی که در کمین شهر شاوور و شهرستان شوش است اشاره کرد واظهار داشت : در برخی از روستاییان از پایه های برق در خانه های خود به عنوان ستون خانه استفاده می کنند و از طرفی در کوی فرهنگیان شهر چهار بلوک مسکونی شامل 80 واحد متأسفانه اشتراک غیر مجاز گرفته اند و اگر به این روال پیش رود پلاسکوی تهران در شوش جمعی از اهالی شاوور را از بین می برد .
درپایان این جلسه مصوبات زیر را در برداشت :
1 ـ مدیران در محل ادارات خود با درخواست از جمعیت هلال احمر کلاس آموزش امداد و نجات و زلزله را برای پرسنل خود در نظر داشته باشند .
2 ـ اداره ی فرهنگ و ارشاد اسلامی و اداره ی تبلیغات اسلامی یک سری مسابقات کتبی را در همین راستا طراحی و بین دانش آموزان پخش کنند .
3 ـ امام جمعه در خطبه ها و ائمه ی جمعه در مساجد به موضوع آموزش و خطرات زلزله اشاره کنند .
4 ـ کلیه ی ادارات از امروز تا 5 دیماه ملزم به معرفی کشیک هستند .
5 ـ وسایل و تجهیرات خود را به ستاد بحران معرفی کنند .
6 ـ مدیران موظف هستند تلفن های خود را اصلا خاموش نکنند و یک تلفن ثابت هم به ستاد معرفی کنند .
7 ـ اصحاب رسانه و مطبوعات در مورد زلزله و انواع آن اطلاع رسانی کنند .