ارسال فایل صوتی خطبه ها ـ دانیال فلاحی زاده
تایپ خبر ـ عباس کرم الهی
عکس ـ دانیال فلاحی زاده
نمازجمعه ی جمعه ی این هفته 15 دیماه ماه1403 همزمان با سالروز « شهادت حضرت امام علی النقی الهادی(ع) » به مجریگری « دکتر محمد حسن پورنعمت» ـ تلاوت قرآن « محمد کاظمی » مؤذنی « مصطفی کعبی » و قرائت دعای آل یاسین توسط « حاج عبدارحیم انصاری» نماز سیاسی نماز سیاسی جمعه به امامت حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در مسجد شهید دانش حرم مطهر حضرت دانیال نبی(ع) برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ با حضور « آیت الله سید محمد امام زعیم حوزه های علیمه ی شهرستان های شوش و کرخه ـدکتر علیرضا صبری پور فرماندار شهرستان شوش ـ دکتر مهدی چلوی معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهعرستان شوش ـ مهندس خالد لطیفی مجد معاونت برنامه ریزی فرمانداری ـ مهندس سعید مهرپرور سرپرست شهرداری شوش ـ علی الهایی رئیس بنیاد شهید و ایثارگران ـ عامر الهایی مدیر اداره آموزش و پرورش شهرستان شوش ـ حسین داودی رئیس سواد آموزی شهرستان شوش ـ غلامحسین نظری رئیس کمیته ی امداد حضرت امام خمینی(ره) شوش ـ عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ـ محمدحسن پور نعمت رئیس اداره ی اوقاف و امور خیریه ـ عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ـ جمعی از عشایرغیور ـ جمعی از هنرمندان ـ اصحاب رسانه و مطبوعات ـ رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ـ اعضای قرارگاه پدافند رسانه ای سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و بانوان» نماز جمعه ی شهرستان شوش به امامت حجت الاسلام شیخ مرتضی مرعشی در مصلای نمازجمعه برگزار شد .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ابتدا به دعا و نیایش پرداخت و گفت :«بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ . الحمد للَّه ربّ العالمین . لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم . حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ نِعْمَ الْمَوْلى وَ نِعْمَ النَّصیرُ . العبد المؤید و رسول المسدد المصطفی الامجدالمحمود الاحمد القاسم مصطفی محمد(ص) السلام علی ابن ابیطالب و آله الطیّبین الطاهرین المعصومین الهداة المهدییّن و لعنت الله علی اعدائهم اجمعین من الآن الی قیام یوم الدین . أستغفر الله الذی لا اله الّا هوالحی القیوم و أتوب الیه توبة عبدٍ خاضعٍ مسکینٍ مستکین ، لا یستطیع لنفسه صرفاً و لا عدلاً و لا نفعاً و لا ضراً و لا حیوةً ولا موتاً و لا نشورا و صلّی الله علی محمدٍ و عترته الطّیبین الطاهرین الآخیار الأبرار و سلّم تسلیما . اللهّم صلّ علی محمدٍ و آل محمد و عجّل فرجهم و أهلک عدّوهم من الجنّ و الأنس من الأولیّن و الآخرین . ابتدا خود و بعد شما برادران و خواهران ایمانی و نمازگزار را دعوت به تقوای الهی می کنم که همان راه خداست .راه انبیاست . راه پیغمبران است که از مسیر انجام واجبات ؛ ترک محرمات ؛ خدمت به خلق و گره گشایی از مردم می گذرد . روز جمعه است ؛ متعلق به آقا امام زمان(عج) است .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه ی خطبه های سلسله ی حدیث مبارک و نورانی سفر معراج رسول اکرم(ص) گفت : به اینجا رسیدیم که بر درب های بهشت جملاتی نوشته شده که هر هفته به یکی از این جملات چند دقیه ایی صحبت می کردیم ؛ گفتیم اولین جمله ؛ این بود که اگر می خواهی عاقبت بخیر شوی ؛ و در دنیا و آخرت آسایش داشته باشی ؛ باید چند کار را انجام بدهی . اولین آنها « قناعت » بود و قناعت را برای شما نمازگذاران تحلیل کردیم . دومین نکته ایی که خیر دنیا و آخرت و آرامش و آسایش دنیاست ؛ « همنشینی با خوبان » و گفتیم و تحلیل کردیم که آدم باید رفیق خوب داشته باشد . اما سومین جمله ایی که در این هفته به آن اشاره می کنم ؛ « حق گویی و حمایت از حق » است
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی افزود : یکی از مسائلی که همواره در زندگی انسان مطرح بوده، حق و حقیقت است. همه گروه ها و افراد به منظور دفاع از ادعاها و عملکردهایشان به مفهوم حق و عدل متوسل می شوند. این مقوله ارزش مند بر همه ابعاد زندگی فردی و اجتماعی انسان، سایه افکنده است. هر کس خود را بر حق می داند و برای موجّه جلوه دادن خود، موضع خویش را حق و موضع طرف مقابل را باطل معرفی می کند. حتی شرورترین افراد نیز، در ناشایست ترین اعمال، خود را صاحب حق می دانند، زیرا بر این باورند که انسان به حکم فطرت، حق گرا و باطل ستیز است. پس ناگزیر لازم است در حد توان، از حیث نظری، تصویری روشن و شفاف از حق و باطل در ذهن داشته باشیم تا در ارزیابی کار خود و دیگران، دچار اشتباه نشویم. ضرورت دارد حق و ویژگی های آن را باز شناسیم تا سره را از ناسره جدا کنیم. فراموش نکنیم که با حق بودن و حقیقت را باور داشتن و با آن زندگی کردن، ما را در راه، نگاه می دارد و یک چرخش باطل در این مدار، ما را با نیروی گریز از حق، به فرسنگ ها دورتر از مسیر، پرتاب می کند. به سخن حقِ حضرت امام علی(ع) بیندیشیم که فرمود: « در همراهی حق، خوش بختی به وجود می آید . به منظور آشنایی بیش تر شما عزیزان، این شماره از مجله را به بررسی این موضوع مهم، اختصاص داده ایم.» برای حق، معانی مختلفی ذکر شده است. راغب اصفهانی می گوید: اصل حق به معنای مطابقت و موافقت است . می گوید: حق یعنی ضد باطل، صدق، وجود ثابت. صاحب قاموس قرآن می فرماید : « باطل آن است که در قضاوت عمومی، مضمحل می شود و بشر در عین ابتلا به باطل، به ضرر و ناحق بودن آن حکم می کند»
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه خاطر نشان نمود : از مجموع سخنان فرهنگ نویسان برمی آید: هر چیزی که به گونه ای با واقعیت توأم باشد حق است . از کلام امیرمؤمنان حضرت علی(ع) که فرمود: « دایره حق در توصیف و بیان از هر چیزی وسیع تر است ولی به هنگام عمل از روی انصاف، مجال آن از همه چیز تنگ تر و کم وسعت تر است » ؛ استفاده می شود که اصل حق وقتی معنا می یابد که از روی انصاف و عمل به آن نگاه کنیم. استاد شهید مرتضی مطهری برای حق دو معنا ذکر کرده است: 1 ) ـ حق به معنای واقعیت داشتن و باطل به معنای واقعیت نداشتن 2 ) ـ حق به معنای تصدیق ذهنی است؛ یعنی قضیه و جمله ای ذهنی یا تصویری ذهنی که مطابق با واقع و نفس الامر است.
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به جایگاه حق گرایی در اسلام اشاره کرد و اظهار داشت : در اندیشه دینی، برپایی حق در میان مردمان، اهمیت خاصی دارد تا جایی که لفظ حق با مشتقاتش 287 بار و لفظ باطل 35 بار در قرآن آمده است. خداوند در آیه 4 از سوره ی مبارکه ی نساء به پیامبر گرامی خود می فرماید: « وَآتُوا النِّسَاءَ صَدُقَاتِهِنَّ نِحْلَةً ۚ فَإِنْ طِبْنَ لَكُمْ عَنْ شَيْءٍ مِنْهُ نَفْسًا فَكُلُوهُ هَنِيئًا مَرِيئًا /// و مهر زنان را در کمال رضایت به آنها بپردازید، پس اگر چیزی از مهر خود را از روی رضا و خشنودی به شما بخشیدند، از آن برخوردار شوید که شما را حلال و گوارا خواهد بود.» یعنی هدف از فرستادن کتاب آسمانی، اجرای حق و عدل در بین مردم است. اگر حق و عدل از دین و دین داری گرفته شود روح و جان آن گرفته شده است. امیرمؤمنان حضرت امام علی(ع) هدف از تشکیل حکومت را در برپایی حق و عدل منحصر می داند که نتیجه اش اصلاح امور، فراهم شدن امنیت و آسایش برای ستم دیدگان و عملی شدن قوانین الهی است. آن حضرت دلیل پذیرش خلاف را برپایی حق می داند. از این رو به ابن عباس می فرماید: به خدا سوگند، این کفش نزد من محبوب تر است از حکومت بر شما مگر آن که به وسیله آن حقی را برپا کنم یا باطلی را دفع نمایم.
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی افزود : در بحارالانوار، ج 44 ص 381.می فرماید : در اهمیت حق جویی همین بس که سالار شهیدان، برای تحقق آن با شعار «الا ترون أنّ الحق لا یعمل به و انّ الباطل لا یتناهی عنه» پا به میدان کارزار نهاد و جانش را در این راه فدا نمود. از این آیه و نظایر آن برمی آید که وجود چنین گرایشی در انسان، مفروض گرفته شده که با تعیین مصداق حق، آن را جهت می دهد. البته این امر خطیر مانند امور دیگر نیازمند شکوفایی است. گرایش انسان به حق و حقیقت به معنای عمل او به حقیقت نیست.
وی در ادامه به ویژه گی های حق اشاره کرد و گفت : یکی از راه های شناخت حقایق، شناخت ویژگی ها و خواص آن هاست. پس بررسی ویژگی های حق و باطل ما را در شناخت واقعی حق و باطل یاری می کند. قرآن مجید در قالب مثالی زیبا نشانه ها و معیارهای حق و باطل را بیان نموده است: «انزل من السماء ماءً فسالت اودیة بقدرها فاحتمل السیل زبداً رابیاً و ممّا یوقدون علیه فی النار ابتغاء حلیة او متاع زبد مثله کذلک یضرب الله الحق و الباطل فاما الزبد فیذهب جفاء و اما ما ینفع الناس فیمکث فی الارض کذلک یضرب الله الامثال؛ خداوند از آسمان آبی فرستاد و از هر دره و رودخانه ای به اندازه آن ها سیلابی جاری ساخت. سپس سیل بر روی خود کفی حمل کرد و از آن چه برای به دست آوردن زینت آلات یا وسایل زندگی آتش روی آن روشن می کنند نیز کف هایی مانند آن به وجود می آید. خداوند حق و باطل را چنین مثل می زند، اما کف ها به بیرون پرتاب می شوند ولی آن چه به مردم سود می رساند در زمین می ماند؛ خداوند این چنین مثل می زند. ویژگی های حق و باطل که از آیه مذکور استفاده می شود عبارت اند از: 1 ) ـ حق، پایدار و باطل در معرض نابودی است: خداوند در این آیه، حق را بسان آب و فلز مصفّایی می داند که در مسیر خود روی زمین باقی می ماند ولی باطل بسان کف های روی آب و یا روی فلزات ذوب شده است، که رفتنی و خاموش شدنی است. هر چند ممکن است چهره حقیقت، گاهی با نقاب باطل پوشیده شود اما سرانجام نقاب باطل کنار رفته، سیمای حق با درخشندگی خاصی خودنمایی می کند: «قل جاء الحق و زهق الباطل ان الباطل کان زهوقاً ؛ بگو حق آمد و باطل نابود گردید و تحقیقاً باطل از میان رفتنی است». همان طوری که کف های روی سیل یا فلزات ذوب شده مدتی چهره آب و فلز را می پوشانند اما دیری نمی پاید که سیمای شفاف آب، آشکار می گردد. به دلیل همین اصل است که گفته شده است: «للحق دولة و للباطل جولة؛ حق، ثابت و پایدار است و برای باطل جز خودنمایی چیزی نیست.» چه بسا با مشاهده حق کشی ها در عالم و شیوع انحراف از حق و مظلومیت حامیان حق در این اصل که حق ثابت و باطل نابود شدنی است، با نظر تردید نگریسته شود و این توهم پیش آید که مفاهیم آرمانی بشری مانند حق و عدالت و نیکی، در برابر امیال باطل گرایی بشری فروغ خود را از دست داده است. این در حالی است که قرآن مجید با قاطعیت، از افول باطل و بقای فروغ حق سخن گفته و فرموده است: «بل نقذف بالحق علی الباطل فیدمغه فاذا هو زاهق ؛ ما حق را بر سر باطل می کوبیم تا آن را هلاک سازد و باطل محو و نابود گردد.» کلمه «نقذف» به معنای پرتاب کردن از راه دور است که با شتاب و سرعت همراه می باشد و این تعبیر، نشان دهنده قدرت پیروزی حق بر باطل است. کلمه «علی» نیز که در موارد «علوّ» به کار می رود مؤید معنای مذکور است. آمدن نقذف و یدمغ به صورت فعل مضارع، دلیل بر استمرار پیروزی حق و باطل است. آری، باطل گرچه جولانی دارد ولی دوام و بقایی ندارد و سرانجام این حق است که پیروز می شود. به حسب ظاهر امام حسین(ع) و لشکر باوفایش در مصاف با اهل باطل در روز عاشورا شکست خوردند اما در واقع پیروز میدان، حسین(ع) است که نامش جاودانه شد و بر تارک تاریخ درخشید. از این رو پس از حادثه کربلا وقتی به امام سجاد(ع) گفتند: چه کسی پیروز شد؟ حضرت فرمود: اگر می خواهی بدانی چه کسی پیروز شد، هنگام نماز، اذان و اقامه بگو ؛ یعنی هدف از قیام حق طلبانه امام حسین(ع) حفظ اسلام بود که محقق شد و همه جا صدای توحید به گوش می رسد.
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه گفت : 2 ) ـ باطل، خاصیت و فایده ای ندارد ولی حق، سرچشمه برکات است. از کف های روی آب، گلی نمی روید و درختی سرسبز نمی گردد ولی آب منشأ حیات و رشد و نمو جان داران و گیاهان است.3 ) ـ باطل، ظاهری فریبنده و توخالی دارد و در عین حال مانند کف های روی آب، خودخواه و بلند پرواز است ولی حق از هر نوع فریبندگی به دور است. قرآن مجید با به کار بردن لفظ «زبد» که به معنای کف و لفظ «رابیاً» که به معنای بالا رونده است، به این حقیقت پرداخته است. 4 ) ـ باطل در خودنمایی و پایداری موقّت، مدیون حق است. همواره باطل با لباس حق و ماسک حقیقت پا به میدان می نهد و از این طریق خود را به جای حق، معرفی می کند. کف های باطل از موقعیت آب استفاده می کنند و اگر آبی در کار نبود، کف را یارای خودنمایی نبود. به قول استاد مطهری(ره): نیرو اصالتاً مالِ حق است و باطل با نیروی حق حرکت می کند. حضرت امام علی(ع) می فرماید: « اگر باطل با حق آمیخته نبود، حق بر حق خواهان پوشیده نمی گردید و اگر حق در میان باطل پنهان نمی بود، دشمنان هرگز نمی توانستند از آن بدگویی کنند ولی بخشی از حق و بخشی از باطل گرفته و به هم آمیخته شده و در این لحظه شیطان بر دوستانش مسلط گردیده است. پس می توان گفت: حق همیشه متکی به خود است، اما باطل از آبروی حق بهره می جوید. لذا هر دروغی از راست، فروغ می گیرد و اگر سخنی راستی نبود، هرگز کسی دروغی را باور نمی کرد.» 5 ) ـ باطل به شکل های گوناگون و چهره های مختلف، خودنمایی می کند. همان طور که کف، هم بر روی آب ها و هم بر روی فلزهای ذوب شده، آشکار می گردد. قرآن مجید فرمود: «و ممّا یوقدون علیه فی النار»؛ کف نه تنها بر روی آب ها، بلکه بر روی فلزات ذوب شده نیز ظاهر می گردد.6 ) ـ باطل همواره از محیطهای آشفته و پر هرج و مرج استفاده کرده و خود را نشان می دهد؛ هم چنان که کف، زمانی خود را نشان می دهد که سیلاب از سراشیبی تند کوه ها با هیجان و شور به پایین بریزد اما وقتی آب به جلگه و نقاط صاف و هموار رسید به خاموشی می گراید.
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش سپس به معیارهای حق و باطل اشاره کرد و یادآور شد : یکی از مشکلات بشر، تشخیص حق و باطل است هر چند خداوند راه حق را به خوبی شناسانده است.حضرت امام علی(ع) می فرماید: « خداوند راه حق را برای شما آشکار ساخته و جاده های آن را روشن نگاه داشته است.» اما گاهی حق و باطل به گونه ای به هم آمیخته می شوند که راه شناخت روا از ناروا حتی برای افراد پاک دل، دشوار می گردد. تا جایی که در انتخاب خط مشی خود دچار حیرت می شوند و از تصمیم درست باز می مانند. دلیلش آن است که معیارهای حق و باطل بازشناسی نشده است و به جای این که معیار حقیقت را خود حقیقت قرار دهند و حق شناس و باطل شناس باشند، به اشخاص می نگرند. در حقیقت شخصیت زدگی آنان را از گرایش به حق بازداشته است. بی دلیل نیست که در تاریخ می خوانیم: بعضی از اصحاب امام علی(ع) مانند حارث بن حوط لیثی و حارث همدانی در جنگ جمل دچار تردید می شوند و این سئوال را مطرح می کنند: آیا ممکن است طلحه و زبیر بر باطل باشند؟ حضرت علی(ع) در پاسخ آنان جمله ای می فرماید که به قول دکتر طه حسین، دانشمند و نویسنده مصری، سخنی محکم تر و بالاتر از این نمی شود. بعد از آن که وحی خاموش گشت و ندای آسمانی منقطع شد، سخنی به این بزرگی شنیده نشده است؛ آن جمله چنین است: «انّک لملبوس علیک ان الحق و الباطل لا یعرفان باقدار الرجال، اعرف الحق تعرف اهله و اعرف الباطل تعرف اهله ؛ حقیقت بر تو اشتباه شده است، حق و باطل را با میزان قدر و شخصیت افراد نمی توان شناخت، باید حق را بشناسی تا اهل حق شناخته شوند و باطل را بشناسی تا اهل باطل را بشناسی». استاد شهید مرتضی مطهری می گوید: «یعنی این صحیح نیست که اول شخصیت هایی را مقیاس قرار دهی و بعد حق و باطل را با این مقیاس ها بسنجی، فلان چیز حق است چون فلان و فلان با آن مخالف... شیعه مولود یک بینش مخصوص و اهمیت دادن به اصول اسلامی است نه به افراد». بر این مبنا، باید حق و باطل را شناخت تا بتوان اهل آن را نیز شناخت. قرآن و روایات، اموری را حق دانسته اند: خدا: خداوند حق مطلق است: «ذلک بان الله هو الحق ؛ او خدای حق است و هر کس غیر او را که می پرستند باطل است.» قرآن در آیات متعددی خود را به حق توصیف کرده است. سخن خدا مانند خود خدا حق مطلق است و باطل در آن راه ندارد. «و انه للکتاب عزیز لا یأتیه الباطل ؛ این کتاب، صاحب عزتاست که باطل به آن راه ندارد.»
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه گفت : اخیرا از زبان فرماندار شنیدم و تحسین کردم ؛ امکانات درست تقسیم نمی شود ؛ بنده خدایی می آید گلایه می کند ؛ سریع متهمش می کنند که تو ضد انقلابی ؛ شما براندازی ؛ دارد حرف حق می زند ؛ مطلبه ی کار می کند ؛ مطالبه ی قطعی برق را می کند ؛ توهینی به کسی هم نکرده ؛ این باید تحسین و تشویق شود و برای حل مشکل راهکاری پیدا کنیم و نتیجه را هم بهش بدهیم که خوشحال شود که گوش شنو ایی هم هست ؛ که الحمدوالله هست ؛ مسئلین خدمت گذاری که در خدمت مردم هستند ؛ این حق گویی ها بخش عمده اش خطاب به ما مسئولین است ؛ اینها را باید گفت و در یک کلام باید تشکر کرد ؛ این بحث مفصلی است و من می خواهم هفته ی آینده هم در این خصوص صحبت کنم ؛ خدایا بار پروردگارا در دفاع از حق ـ در حمایت از اهل حق همه ی ما را ثابث قدم عنایت بفرما ـ و در مقابل کسانی که نا حق هستند ؛ ویژه خوارند ـ بی انصافند و حق گویان را مأخذه می کننذ ثابت قدم بفرما ـ وگاری کن که به کلام امیرالؤمنین در زندگی عمل بکنیم .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش خطبه ی دوم آغاز نمود و گفت : « ٱلحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلعَلَمِينَ ، اَلْحَمْدُ لِلهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ كلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِعَمِهِ كلِّهَا الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْكهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا شَرِیك لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ وَ نحمده نَسْتَعِينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْدِيهِ وَ نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِی اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ انْتَجَبَهُ . الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین المعصومین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین ، رُوحِی وَ اَرْواحُ الْعَالَمیِنَ لِتُرابِ مَقْدَمِه اَلْفدَاء .... اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن ، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی ، هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ ، دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ ؛طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا”.... اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله » . مجددا خودم و شما عزیزان را دعوت می کنم به تقوای الهی ـ دعوت می کنم به راه خداست ـ دعوت می کنم به آماده شدن برای لحظه ی جان دادن ـ آماده شدن برای سرازیری قبر و قیامت ـ آماده شدن برای ورود به صحرای محشر ـ آماده شدن برای اون بلاتکلیفی در روز محشر .
امام جمعه ی شهرستان شوش افزود : روایت ها نقل می کنند ؛ آنقدر جمعیت در صحرای محشر معطل و بلاتکلیف هستند و به هم چسبیده اند از فوج فوج جمعیتی که در آن صحرای برهوت منتظر و گرفتارند برای آماده شدن برای آن روز سخت ـ آماده شدن برای روزی که اعمال نمایان می شوند ـ پرده ها فرو می افتند ـ اعضاء و جوارح به سخن می آیند در محضر قاضی القضات که هم قاضی هست و هم حاکم است و هم شاهد است همانطور که در آیه ی 65 از سوره ی مبارکه یس آمده است : « الْيَوْمَ نَخْتِمُ عَلَىٰ أَفْوَاهِهِمْ وَتُكَلِّمُنَا أَيْدِيهِمْ وَتَشْهَدُ أَرْجُلُهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ /// امروز بر دهان آن کافران مهر خموشی نهیم و دستهایشان با ما سخن گوید و پاهایشان به آنچه میکردند گواهی دهد.» الله اکبر از این روزِ سخت ؛ این همه عمر می گیریم از خداوند عالم ؛ این عمر فردا مورد سئوال قرار می گیرد ؛ جوانی را چه کردی؟ مالت را چه کردی ؟ برای همسر و اولادت چه کردی ؟ جواب دادن به این سئوال ها بسار سخت است .
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی پیرامون ایمان به خدا به عنوان تنها راه نجات بخش اشاره کرد و گفت : همین عمل به صالح ـ همین حقگویی ها ـ همین همنشینان خوب و دوری از همنشینان بد و دوری از دفاع از اهل ناحق به دردت می خورد . سربلند عبوراز پل صراط عبورت می دهد ؛ لذا پیام هر هفته ی نماز جمعه ؛ پیام تقوای الهی اول به خودم وبعد به شما برادران و خواهران نمازگذار است ؛ از این دعوت به تقوای الهی ؛ ما باید یک هفته در محضر خدا خودمان را تصور بکنیم ؛ هر هفته با احادیث اهل بیت(ع) و با آیات و روایات قرآن در محضر خدا خودمان را بدانیم . ؛ هیچ وقت پا روی حق نگذاریم ؛ مواظب باشیم حق یتیمی پایمان نشود ؛ مواظب باشیم جایی آه مظلومی دامن شما را نگیرد ؛ مواظب باشید در جایی آبروی بنده ی خدایی را نریزید ؛ در جایی شهادت دروغی را ندهید ؛ درجایی عروسی را سیاه بخت نکنید که آمده اند در مورد عروس از شما تحقیق کنند ؛ یا اگر کارگری می خواهد در جایی استخدام شود و خواستن از شما در مورد خصوصیات رفتاری فرد تحقیق کنند ؛ خاطرات تلخ چندین سال گذشته به ذهنت خطور نکن و آنها را بازگو نمایی ؛ که اگر چنین بگویی نان طرف را آجر کرده ایی .
امام جمعه ی شهرستان شوش افزود : طرف اگر مؤمن و خدا ترس باشد و حلال و حرام را بشناسد و شیعه ی واقعی امیرالمؤمنین باشد هم خودش خوش است و هم کسی را سیاه بخت نمی کند یا نان کسی را آجر نمی کند ولی اگر فقط ظاهری خوب باشیم ؛ انگشتر عقیق به انگشت و تسبیح به دست باشیم این در روز محشر عذاب می بیند برای اشخاصی که حرف می زنند اما عمل نمی کنند ؛ پیام نماز جمعه همین است .
خطب نماز جمعه در ادامه به ماه رجب اشاره کرد و اظهار داشت : هفتمین ماه از ماههای قمری و یکی از ماههای حرام رجب نام دارد. پیامبر (ص) در رابطه با ماه رجب فرمودند «رجب ماه خداست، شعبان ماه من است و رمضان ماه مردم من است.» اعمالی چون حج عمره، روزه و عبادت در این ماه تأکید شده است. مبعث حضرت محمد (ص) و ولادت حضرت امام علی (ع) ، از وقایع مهم این ماه است. در ماه رجب دعاها و اعمال خاصی سفارش شده که مهمترین آنها اعمال امداوود و برنامه اعتکاف است. ماه رجب، ماهی است که رحمت بی اندازه الهی بیش از پیش بر بندگان نازل شده است. از پیامبر (ص) سئوال شد: « ما معنی قولک رجب شهر الله؟ چه معنا دارد» سخنت که فرمودی ماه رجب ماه خداست؟ حضرت فرمود: « زیرا ماه رجب ویژه آمرزش و مخصوص مغفرت است. در این ماه خونی ریخته نمیشودو در این ماه، خداوند اولیا و محبینش را مورد آمرزش قرار میدهد و توبه شأن را میپذیرد» و آنان را از دشمنانشان میرهاند. سپس فرمود: « اگر کسی در ماه رجب حتی یک روز روزه بدارد خدا را از خود خشنود ساخته و خشم الهی از او دور میشود.» و مناسب هایی که در ماه رجب بسیار مهم هستند از قبیل « روز اول: طبق برخی از روایات، روز ولادت امام محمد باقر (ع) در سال ۵۷ هجری ـ روز سوم: روز شهادت امام علی النقی (ع) در سال ۲۵۴ هجری ـ روز دهم: روز ولادت امام محمد تقی (ع) طبق بعضی از روایات ـ روز سیزدهم: روز ولادت امیرمومنان علی بن ابی طالب (ع) در داخل کعبه؛ ۱۲ سال پیش از بعثت رسول خدا (ص) ـ روز پانزدهم: مطابق بعضی از روایات، روز وفات حضرت زینب کبری (س) در سال ۶۳ هجری ـ روز بیست و پنجم: روز شهادت امام موسی بن جعفر (ع) در سال ۱۸۳ هجری و روز بیست و هفتم: بعثت پیامبر گرامی اسلام (ص)
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی به اعمال ماه رجب اشاره کرد و گفت :« اعمال ماه رجب به دو دسته تقسیم میشود که یک بخش از این اعمال مشترک بین همه روزها است و میتوان در طول ماه رجب آن را انجام داد و از ثواب آن بهرهمند شد ولی برخی از اعمال مخصوص شبهای خاصی از این ماه است که باید در همان موقع انجام شود. «این الرجبیون» چه کسانی هستند؟ رجب ماه بزرگ خداست و ماهى در احترام و فضیلت به آن نمی رسد، کسىکه یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستحقّ خشنودى بزرگ خدا می شود و خشم حق از او دور می گردد و درى از درهاى دوزخ به رویش بسته می شود مرحوم شیخ عباس قمی در بیان فضیلت و اعمال ماه رجب در کتاب شریف مفاتیح الجنان می نویسد؛ « ماه رجب و ماه شعبان و ماه رمضان در شرافت، کامل و تمام بوده و روایات بسیارى در فضیلت آنها وارد شده است. از جمله از رسول خدا صلى اللّه علیه و آله روایت شده که رجب ماه بزرگ خدا است و ماهى در احترام و فضیلت به آن نمىرسد و در این ماه جنگ با کافران حرام است!! و رجب ماه خدا و شعبان ماه من و رمضان ماه امّت من است، کسىکه یک روز از ماه رجب را روزه بدارد، مستحقّ خشنودى بزرگ خدا مىشود و خشم حق از او دور مىگردد و درى از درهاى دوزخ به رویش بسته می شود». در هر صورت براى روزه ماه رجب فضیلت بسیار وارد شده و در روایت آمده: اگر کسى قدرت بر روزه ماه رجب را ندارد، هر روز این تسبیحات را صد بار بخواند، تا ثواب روزه ماه رجب را دریابد:
وی افزود : الحمدوالله در شهرستان شوش دانیال(ع) در مساجد ـ هیئت ها و بقاع متبرکه دعای ندبه برقرار است ؛ دعاهای توسل ـ زیارت عاشورا ـدعای کمیل ها و اینگونه عبادات هست که بچه های ما را تربیت می کند ؛ شهادت حضرت امام علی النقی الهادی(ع) دهمین امام شیعیان جهان را داریم که 34 سال امامت کرددر زمان حاکمان عباسی ؛ تسلیت عرض می کنم ایام شهادت این امام همام را به نمازگذاران مؤمن ؛ ان شاءالله مساجد هم همت می کنند و برنامه و مجلس برگزار می کنند .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش سپس به شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و خاطر نشان نمود : به تصویر این سردار هم نگاه که می کنی بغض می کنی ؛ به این نجابت و اخلاص ـ مردانگی و شجاعت هم که آشنایی داشته باشی ؛ اشک ها در چشمها حلقه می زند ؛ از داغ این سردار دلها سوختیم چرا؟ چون مرد خدا بود ـ چون مرد غیرت بود ـ مرد جهاد بود ـ مرد میدان های سخت بود و در یک کلام ؛ « حاج قاسم سلیمانی مرد وحدت آفرین بود و با خون مطهرش مقاومت را در کشورهای اسلامی یکدست کرد»جریان سیاسی داخل کشور را متهد کرد ؛ الحمدوالله در همین ایام مقاومت و بصیرت مجالس خوبی در شهرستان شوش دانیال(ع) برگزار شد
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در ادامه به سفر شهید رئیسی به مجالس بین الملل که عکس شهید سلیمانی را بلند کرد پرداخت و گفت : شهید حاج قاسم سلیمانی شهید دفاع از ولایت بود ؛ لذا آن جمله زیبای شهید رئیسی را به یاد بیاوریم وقتی که عکس شهید سلیمانی را بلند کرد و به همه ی دنیا نشان داد و جنایت آمریکا را در آمریکا .به تصویر کشید و گفت :« شما فرمانده ی اول مبارزه با تروریسم را شهید کردید ـ یک مرد خدا را شهید کردید» و از مظلومیت ایران سخن به میان آورد ؛ وقتی که آمد بیرون این جمله را هم تأکید کرد : « قاسم سلیمانی ؛ شهید سپهبد ؛ امیر قلبها ـ امیر دلها به قاسم ابن الحسن(ع) قسم که راه و یاد تو در قلب های ما می ماند و فرزندانمان را با عشق مکتب حاج قاسم سلیمانی بزرگ می کنیم و در این راه ثابت قدم می مانیم » امروز هم در مصلی نماز جمعه ی وحت آفرینِ شهرستان شوش در محضر شیعیان امیرالمؤنین این شعار همیشگی اباعبدالله الحسین(ع) را با مشت های گره کرده فریاد می زنیم « مرگ بر آمریکا ـ مرگ بر اسرائیل ـ هیهات من ذله »
امام جمعه ی شهرستان شوش به قسم شیطان اشاره کرد و اظهار داشت : شیطان از همان روز اول قسم خورده خدایا به عزت و جلالت قسم من تا ابد با این بنده ات کار دارم ؛ با پست ـ شهرت ـ مقام و با مال و اموالش ـ با اولادش گولش می زنم و منحرفش می کنم ؛ با زیبایی صورتش منحرفش می کنم ؛ هر جوری که شده این بنده ات را ضربه فنی می کنم ؛ پس شما باید بصیرت را بالا ببرید که فریب دشمن را نخورید ؛ بصیرت یعنی دینداری و تفوا ـ خدایا بار پروردگارا قلب نازنین آقا امام زمان(عج) را از همه ی ما راضی و خشنود بگردان ـ پروردگاران تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) را عنایت بفرما ـ نایب برحقش حضرت آیت الله العظمی امامن خانه ای «مدظله العالی» را حفظ بگردان ـ حجوائج جمع حاج را برآورده بخیر بگردان ـ خدا به مردم ما و مسئولین بصیرت بیش از پیش عنایت بفرما ـ خدایا به مسئولین ما توفیق خدمت بیش از پیش عنایت بفرما ـ به فرماندار عزیز و سختکوشمان که بین جمعیت حضوردارند توفیق خدمت بیش از پیش عنایت بفرما .
از دیگر برنامه های این هفته می توان به سخنرانی پیشس از خطبه های حسین داودی رئیس سواد آموزی و تشکیل میز خذمت توسط رئیس و کارکنان این نهضت اشاره کرد ـ همچنیبن « قرائت زیات آل یاسین توسط حاج عبدلرحیم انصاری » اشاره کرد و یاد و خاطره ای شهدایی که از تاریخ 16 دی ماه الی 20 دیماه ماه در هشت سال جنگ دفاع مقدس شربت شهادت نوشیدند به « شهید گلو رشنو ـ شهید سید کاظم موسوی ـ شهید ناصر الوار تربغان و شهید بهزاد شیر مردی » اشاره کرد ـ یادشان گرامی باد .