ارسال فایل صوتی خطبه ها ـ دانیال فلاحی زاده
تایپ خبر ـ عباس کرم الهی
عکس ـ دانیال فلاحی زاده
نمازجمعه ی جمعه ی این هفته 21 دیماه ماه1403 به مجریگری « عبدالامیر بشکار» ـ تلاوت قرآن « محمد رضا تریچی » مؤذنی « محمد کاظمی » و قرائت دعای آل یاسین توسط « حاج عبدارحیم انصاری» نماز سیاسی نماز سیاسی جمعه به امامت حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی در مسجد شهید دانش حرم مطهر حضرت دانیال نبی(ع) برگزار شد .
به گزارش شوش نیوز ؛ با حضور « دکتر امید صبری پور فرماندار شهرستان شوش ـ دکتر مهدی چلوی معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهعرستان شوش ـ عامر الهایی سرپرست اداره آموزش و پرورش شهرستان شوش ـ حسین داودی رئیس نهضت سواد آموزی ـ حجت الاسلام شیخ عارف آل کثیر رئیس اداره تبلیغات اسلامی ـ اسلامی پناه عضو شورای اسلامی شهر شوش ـ علی الهایی رئیس بنیاد شهید و ایثارگران ـ غلامحسین نظری رئیس کمیته ی امداد حضرت امام خمینی(ره) شوش ـ عیسی ناصر رئیس مرکز آموزش فنی و حرفه ای ـ محمدحسن پور نعمت رئیس اداره ی اوقاف و امور خیریه ـ جمعی از عشایرغیور ـ جمعی از هنرمندان ـ اصحاب رسانه و مطبوعات ـ رزمندگان هشت سال دفاع مقدس ـ اعضای قرارگاه پدافند رسانه ای سپاه ناحیه ی شوش دانیال(ع) و بانوان» نماز جمعه ی شهرستان شوش به امامت حجت الاسلام شیخ مرتضی مرعشی در مصلای نمازجمعه برگزار شد .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ابتدا به دعا و نیایش پرداخت و گفت :«بِسمِ اللّهِ الرَّحمنِ الرَّحیمِ . الحمد للَّه ربّ العالمین . لا حول ولا قوه الا بالله العلی العظیم . حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَکیلُ نِعْمَ الْمَوْلى وَ نِعْمَ النَّصیرُ . العبد المؤید و رسول المسدد المصطفی الامجدالمحمود الاحمد القاسم مصطفی محمد(ص) السلام علی ابن ابیطالب و آله الطیّبین الطاهرین المعصومین الهداة المهدییّن و لعنت الله علی اعدائهم اجمعین من الآن الی قیام یوم الدین . أستغفر الله الذی لا اله الّا هوالحی القیوم و أتوب الیه توبة عبدٍ خاضعٍ مسکینٍ مستکین ، لا یستطیع لنفسه صرفاً و لا عدلاً و لا نفعاً و لا ضراً و لا حیوةً ولا موتاً و لا نشورا و صلّی الله علی محمدٍ و عترته الطّیبین الطاهرین الآخیار الأبرار و سلّم تسلیما . اللهّم صلّ علی محمدٍ و آل محمد و عجّل فرجهم و أهلک عدّوهم من الجنّ و الأنس من الأولیّن و الآخرین . ابتدا خود و بعد شما برادران و خواهران ایمانی و نمازگزار را دعوت به تقوای الهی می کنم که همان راه خداست .راه انبیاست . راه پیغمبران است که از مسیر انجام واجبات ؛ ترک محرمات ؛ خدمت به خلق و گره گشایی از مردم می گذرد . روز جمعه است ؛ متعلق به آقا امام زمان(عج) است .
امام جمعه ی شهرستان شوش در ادامه ی خطبه های سلسله ی حدیث مبارک و نورانی سفر معراج رسول اکرم(ص) گفت : به اینجا رسیدیم که بر درب های بهشت جملاتی نوشته شده که هر هفته به یکی از این جملات چند دقیقه ایی صحبت می کردیم ؛ گفتیم اولین جمله ؛ این بود که اگر می خواهی عاقبت بخیر شوی ؛ و در دنیا و آخرت آسایش داشته باشی ؛ باید چند کار را انجام بدهی . اولین آنها « قناعت » بود و قناعت را برای شما نمازگذاران تحلیل کردیم . دومین نکته ایی که خیر دنیا و آخرت و آرامش و آسایش دنیاست ؛ « همنشینی با خوبان » و گفتیم و تحلیل کردیم که آدم باید رفیق خوب داشته باشد . و رسیدیم به سومین جمله « حق گویی و حمایت از حق » است و گفتیم که در مقابل حرف ناحق بایست و حق را برای خدا بگو ؛ در هفته ی گذشته به این موضوع پرداختیم اما حقش به درستی و کامل ادا نشد ؛ قرار شد این همه به جمع بندی این جمله ی زیبا را داشته باشیم .
حجت السلام سید مرتضی مرعشی در ادامه گفت : وقتی که انسان می خواهد حق و حقیقت را از باطل تشخیص بدهد ؛ بعضی وقتها دجار اشتباه می شود ؛ برای تشخیص حق و باطل باید آدم از مشورت دیگران استفاده کند ؛ باید از عقلش استفاده کند ؛ حق و باطلی که بسیاری از پیغمبران و اهل بیت(ع) سفارش کرده اند گه حق را باید با «عقل ـ مشورت ـ با بصیرت و با وجدانمان » باید تشخیص دهیم . آدم باید با وجدانش مرور کند و برگردد ؛ با وجدان بیدارش قضاوت کند تا حق و باطل را گم نکند ؛ ایام ولادت با سعادت امیرالمؤمنین حضرت امام علی(ع) نزدیک است ؛ آن امام همام در جنگ جمل ؛ بعضی از یارانش برای آنها شبهه ایجاد شد ؛ جنگ جَمَل نخستین جنگ دوره حکومت حضرت امام علی(ع) بود که چندین ماه پس از خلافت امام توسط گروهی به رهبری عایشه همسر پیامبر اسلام(ص) و طلحه و زبیر علیه حضرت امام علی(ع) به راه افتاد. عایشه و همراهانش این جنگ را به بهانه ی خونخواهی عثمان به راه انداختند. این جنگ در روز ۱۰ جمادی الاولی سال ۳۶ قمری و در اطراف بصره رخ داد و زمان آن از ظهر تا غروب آفتاب بود. عایشه در این نبرد بر شترِ نرِ سرخمویی سوار بود و علت نامگذاری این جنگ به جمل (شتر نر) همین است. جنگ جمل نخستین جنگ داخلی مسلمانان محسوب میشود که با پیروزی سپاه حضرت امام علی(ع) و کشته شدن طلحه و زبیر و بازداشت عایشه و فرستادن او به مدینه به پایان رسید. از آنجا که سران سپاه جمل با حضرت امام علی(ع) بهعنوان خلیفه، بیعت کرده و سپس بیعت خود را شکسته و وارد جنگ شده بودند، به ناکثین (بیعتشکنان) معروف شدند و این جنگ نیز جنگ با ناکثین نامیده شد. جنگ جمل باعث انتقال مرکز خلافت مسلمین از مدینه به کوفه در عراق شد و بهعلت بروز درگیری بین چند تن از صحابه و شخص خلیفه، زمینهای برای ظهور برخی نظریههای جدید کلامی و فقهی میان مذاهب اسلامی در باب سیاست گشت.
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به رخدادها و کلیات جنگ جمل اشاره کرد و اظهار داشت : جنگ جمل، اولین جنگ دوران حضرت امام علی(ع) ، و نخستین جنگ میان دو گروه مسلمان بود. این جنگ را نخستین رویارویی میان عثمانیه با شیعه قلمداد کردهاند که به شکست عثمانیه منجر شد. نبرد در ۱۰ جمادی الاول یا به روایتی دیگر در نیمه جمادیالثانی سال ۳۶ قمری، بین سپاه حضرت امام علی(ع) و اصحاب جمل (طلحه، زبیر و عایشه)، در نزدیکی بصره آغاز شد. جنگ، به هنگام ظهر آغاز شد و تا غروب آفتاب ادامه یافت و به شکست اصحاب جمل انجامید. حضرت امام علی(ع) پس از جنگ جمل، در ۱۲ رجب ۳۶ هجری وارد کوفه شد و در آنجا سکونت گزید. حضرت امام علی(ع) در خطبه ی شقشقیه، به پیمانشکنی عدهای در دوران خلافت خود اشاره کرده است. ابن ابی الحدید، در شرح نهج البلاغه، پیمانشکنان یا ناکثین را اصحاب جمل دانسته و روایتی را نقل کرده که بر اساس آن، حضرت محمد(ص) به امام حضرت امام علی(ع) خبر داده است که با ناکثین و قاسطین و مارقین خواهد جنگید .
وی در ادامه خاطر نشان نمود : سپاه طلحه و زبیر در حالی آماده جنگ شد که عایشه، همسر پیامبر، بر شتری سوار شده و پیشاپیش صفوف سربازان پیش میرفت. این نبرد به همین دلیل جنگ جمل نامیده شد. هزینه جنگ جمل از سوی یعلی بن امیة و عبدالله بن عامر تامین شد ؛ یعلی بن امیة ، حاکم صَنعا در دوره عثمان، با ۶۰۰ شتر به همراه ۶۰۰ هزار درهم و همچنین عبدالله بن عامر ، حاکم بصره در زمان عثمان، با اموالی که برخی منابع تاریخی آن را «فراوان» توصیف کرده و برخی دیگر آن را ۴۰۰ هزار درهم دانستهاند، به ناکثین کمک کردند . فرمانده اصلی لشکر اصحاب جمل، زبیر دانسته شده است برخی منابع، کشتهشدگان اصحاب جمل از بصره را دو هزار و پانصد نفر دانستهاند که ۱۳۵۰ تن از قبیله اَزْد و ۸۰۰ نفر از قبیله بنی ضبَّه بودهاند. در روایات دیگر، شمار کشتههای اصحاب جمل از شش هزار تا ۲۵ هزار تن ذکر شده است و این تعداد در سپاه حضرت امام علی(ع) ، در منابع مختلف از ۴۰۰ تا ۵ هزار نفر ذکر شده است بر اساس گزارشهای تاریخی، هشتاد تن از شرکتکنندگان در جنگ بدر، و ۱۵۰۰ نفر از اصحاب پیامبر(ص) در سپاه امام علی(ع) جنگیدهاند . برخی از چهرههای برجسته در سپاه حضرت امام علی(ع) عبارتند از « ابو ایوب انصاری ، خزیمة بن ثابت ، عبیدالله بن عباس ، محمد بن حنفیه ، عبدالله بن جعفر طیار ، عمار بن یاسر ، عثمان بن حنیف ، عدیّ بن حاتم ، عمرو بن حمق ، جاریة بن قدامة ، حجر بن عدی ، زید بن صوحان ، صعصعة بن صوحان ، شریح بن هانی ، و محمد بن ابی بکر» چهرههای سرشناس در سپاه اصحاب جمل هم عبارتند از « مروان بن حکم ، عبدالله بن عامر ، یعلی بن امیة، کعب بن سور، عمیرة بن یثربی و سعد بن سود»امام جمعه ی شهرستان شوش یادآور شد : معیارها را باطل نسنجد که قول نخوری ؛ لذا این جمله ی آقا امیرالمؤمنین حضرت امام علی(ع) ثبت شد ؛ چرا ؟ چون بزرگترین نماد حق و باطل و تشخیص حق و باطل امیرالمؤمنین است ؛ بارها و بارها پیامبر اکرم حضرت محمد مصطفی(ص) فرمود :« عَلِیٌّ مَعَ الْحَقِّ وَالْحَقُّ مَعَ عَلِیٍّ » حضرت امام علی(ع) را همواره همراه حق و حق را همواره با علی(ع) معرفی کرده است. لذا همین امیرالمؤمنین به ما سفارش می کند ؛ وقتی می خواهی حق را بشناسی ؛ باطل را بشناسی ؛ با مستندات فکر بکن ؛ با احساسات تصمیم نگیر ؛ نگو فلانی آدم بدی است چون گریه می کند ؛ فلانی چون مظلوم نمایی می کند ؛ یک هنرمند به راحتی می تواند فیلم بازی بکند ؛ کسی که ظالم است سارق است و جانی است ؛ ما دیده ایم ؛ از یک آدم صاحب حق بیشتر مظلوم نمایی می کند ؛ وقتی پیش نیروی انتظامی پرونده اش را مطالعه می کنیم می بینیم الله اکبر ـ «جنایت ـ ورود به اُنس ـ سرقت ـ تجاوز ـ آدم ربایی» ولی احساسات را وارد صحنه می کند ؛ لذا آقا امیرالمؤمنین می فرماید : « با احساسات تصمیم نگیرید ؛ مستندات و مدارک مد نظرت باشد » در ادامه ی این تشخیص حق و باطل آقا امیرالمؤمنین می فرماید :« بصیرت چراغ راه است ؛ بصیرت نقشه ی راه است » چه بسا انسان های با سواد و مدرک داری ؛ عمامه به سری که بصیرت ندارد ؛ چرا بصیرت ندارد ؟ چون دور و وری هایش اجازه نمی دهند ئرست فکر بکند ؛ چون دور و وری ها لقمه ی مشکوک و شبهه داری که خورده ؛ دیگر تشخیص حق و باطل برایش قاطی شده ؛ هر جا به نفعش هست نظر می دهد ؛ هر جا برایش سودی دارد نظر می دهد ؛ این فرمایش امیرالمؤمنین است .
حجت الاسلام سید مرتضی مرعشی به خوارج اشاره کرد و گفت : روز حکمیت و موضوعاتی پیرامون خوارج در زمان حضرت امام علی (ع) یاد میشود.حَکَمیّت واقعهای تاریخی مربوط به جنگ صفین است. در این واقعه، ابوموسی اشعری نماینده و حَکَم سپاه کوفه و عمرو عاص حَکَم سپاه شام (سپاه معاویه)، برای حل اختلاف میان مسلمانان با یکدیگر گفتگو کردند و قرار شد رأی آنان طبق قرآن باشد. درخواست حکمیت با حیله عمرو عاص و معاویه و در پی از هم گسیختن سپاهشان در برابر سپاه امیرالمؤمنین مطرح شد و امیرالمؤمنین از آغاز با آن مخالف بود. عمرو عاص نماینده سپاه شام موفق شد ابوموسی اشعری را بفریبد و بر خلاف قراری که خصوصی و پنهانی با او داشت، معاویه را صاحب حق معرفی کند. ماجرای حکمیت بینتیجه ماند و تنها نتیجه حکمیت، رهایی سپاه شام از شکست قریبالوقوع بود. محمدهاشم شفیعی کارشناس دینی در یادداشتی اختصاصی که در اختیار خبرگزاری مهر قرار داده است به بیان خصوصیات خوارج پرداخته و گفته است :« یکی از سئوالاتی که ذهن برخی را به خود مشغول کرده، این است که چرا باید خون خوارجی که شهادت به یگانگی خدا میدادند ریخته شود ؛ ولی با نگاهی گذرا به آن معلوم میشود که خوارج، فتنهگرانی خطرناک بودند که کسی غیر از امیرالمومنین (ع) نمیتوانست چشم آن را درآورد. در جنگ صفین، معاویه برای نجات از شکست، با سو استفاده از جهل برخی از سپاهیان امام امیرالمومنین (ع) قرآنها را بر سر نیزه کرد و پیشنهاد رجوع به حکم قرآن داد. علیرغم مخالفت شدید امام، گروهی سطحینگر از سپاهیان خواستار حکمیت شدند و حتی امام را تهدید به قتل کردند . بعد از توقف جنگ و شکست در جریان حکمیت، قائل به کفر امیرالمومنین (ع) شدند و نیز هر کسی که قائل به کفر امیرالمومنین نبود را کافر میدانستند . این گروه از راه اطاعت آن حضرت بیرون رفته و به «خارجی» معروف شدند که به آنان «مارقین» نیز گفته میشود . آنها، علیه امام خود قیام کردند. خوارج جنایات بسیاری انجام دادند و افراد بیگناه زیادی را به قتل رساندند، از جمله آنها عبدالله بن خباب بن ارت، که پدرش از اصحاب پیامبر (ص) بود را به همراه همسر و جنینی که باردار بود به روشی بیرحمانه کشتند. اخبار این جنایات به امام رسید امام پس از دعوت آنها به حق و اتمام حجت، ناگزیر به جنگ با آنها شد البته به خاطر رفتار مسالمتآمیز امام و اماندادن به آنها تعداد پانصد نفر از آنها توبه کرده و بازگشتند ولی بقیه به جز ده نفر که فرار کردند، به قتل رسیدند. با اینحال امیرالمومنین (ع) تا زمانی که آنها به جنگ و خونریزی روی نیاورده بودند، با آنان نبرد نکرد .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش به همنشینی با اهل خیر تأکید کرد و گفت : شهید احمد کاظمی گفت : « به خاطر رضایت افراد برای خودت جهنم را نخر ؛ برای رضایت چهار نفر که سبیلت را چرب کردند و برایت هزینه کردند جهنم را برای خودت نخر » پا روی حق نگذار ؛ حق حق را بگو ؛ در هفته گذشته اشاره کردم ؛ پیامبر اکرم(ص) فرمود :« حق را بگو حتی اگر به ضررت باش » این جمله ایبی بود که بر روی شمشیر پیامبر اعظم(ص) نوشته شده بود .
امام جمعه ی شهرستان شوش سپس به « حضور در صحنه » اشاره کرد و اظهار داشت حضور در میدان باید جز وظایف هر مؤمن باشد اطلاعات را ببیند اهل دید و بازدید و بازدید میدانی باشد و با تحقیق و بررسی می تواند تشخیص درست بدهد آقا امیرالمؤمنین می فرماید :« منشأ کم بودن آگاهی غیبت و عدم حضور در میدان است » ؛ بعضی ها خبر از هیچ چیز ندارند بعد آمار غلطی برای او می آید و بر اساس همان آمار غلط تصمیم می گیرد ؛ به یاد دارید در زمنان اغتشاشات سه چهار سال پیش ؛ بعضی از دوستان ما از تهران زنگ می زدند و می گفتند :« می گویند اهواز سقوط کرده است؛ خوزستان سقوط کرده؛ می گویند تانک ها داخل خیابانها مردم را زیر زنجیرها له می کنند » الله اکبر ؛ اینو می گویند تبلیغات ؛ احساسات ؛ موج سواری دشمن بر انسان هایی که اهل تحقیق نیستند و دهن بین هستند ـ اهل بررسی نیستند ؛وقتی از جوان 20 ساله که مبادرت به سوختن بانک ـ درمانگاه ـ مسجئ و..... زده بود پرسیدیم که چرا این کار را کردی ؟ گفت : تبلیغات دشمن بر ما سوار شد ؛ فریب بی اطلاعی خود را خوردیم .فکر کردیم نیروی انتظامی واقعا دارد مردم را به رگبار می بندد ؛ وقتی تو در میدان نباشی ؛ در نماز جمعه نباشی ؛ در مسجد محل نباشی ؛ در کارهای سیاسی ـ فرهنگی و اجتماعی نباشی با اطلاعات غلط راحت باور می کنی و فریب تبلیغ و موج سواری دشمنان را می خوری . کسی ازر من ناراحت نشود ؛ الحمدالله در شهرستان شوش دانیال نبی(ع) مردان بزرگ زیاد هستند ؛ عرضم در خطبه ی اول تمام ـ القرض برادران ـ خواهران و دوستان ؛ لحظه ایی اندیشه کن بر قدرت پروردگار ؛ آن که حق ناحق کند ؛ آری سزایش دوزخ است ؛ حق طلب را می دهد پاداش و مزدی بی شمار ـ خدایا بار پروردگارا همه ی ما را رهروان حق و حقیقت عنایت بفرما .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش خطبه ی دوم آغاز نمود و گفت : « ٱلحَمدُ لِلَّهِ رَبِّ ٱلعَلَمِينَ ، اَلْحَمْدُ لِلهِ بِجَمِیعِ مَحَامِدِهِ كلِّهَا عَلَی جَمِیعِ نِعَمِهِ كلِّهَا الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا مُضَادَّ لَهُ فِی مُلْكهِ وَ لا مُنَازِعَ لَهُ فِی أَمْرِهِ الْحَمْدُ لِلهِ الَّذِی لا شَرِیك لَهُ فِی خَلْقِهِ وَ لا شَبِیهَ [شِبْهَ] لَهُ فِی عَظَمَتِهِ وَ نحمده نَسْتَعِينُهُ وَ نَسْتَغْفِرُهُ وَ نَسْتَهْدِيهِ وَ نَعُوذُ بِاللَّهِ مِنْ شُرُورِ أَنْفُسِنَا وَ مِنْ سَيِّئَاتِ أَعْمَالِنَا مَنْ يَهْدِی اللَّهُ فَلَا مُضِلَّ لَهُ وَ مَنْ يُضْلِلْ فَلَا هَادِيَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنْ لَا إِلَهَ إِلَّا اللَّهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيكَ لَهُ وَ أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّداً عَبْدُهُ وَ رَسُولُهُ انْتَجَبَهُ . الحمد لله رب العالمین وصلی الله علی سیدنا محمد وآله الطاهرین المعصومین سیما بقیة الله في الأرضین واللعن علی أعدائهم إلی یوم الدین ، رُوحِی وَ اَرْواحُ الْعَالَمیِنَ لِتُرابِ مَقْدَمِه اَلْفدَاء .... اللَّهُمَّ كُنْ لِوَلِیِّكَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن ، صَلَواتُکَ علَیهِ و عَلی آبائِهِ فِی ، هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی كُلِّ سَاعَةٍ ، وَلِیّاً وَ حَافِظاً وَ قَائِداً وَ نَاصِراً وَ ، دَلِیلًا وَ عَیْناًحَتَّى تُسْكِنَهُ أَرْضَكَ ؛طَوْعاً وَ تُمَتعَهُ فِیهَا طَوِیلا”.... اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله » . مجددا خودم و شما عزیزان را دعوت می کنم به تقوای الهی ـ دعوت می کنم به عمل به این احادیث نورانی اهل بیت(ع) ـ ما هر چه داریم از این رهنمودها ـ از این احادیث ـ از این آیات قرآن است ـ کسانی عاقبت بخیر می شوند که به احادیث اهل بیت(ع) عمل بکنند ـ به احادیث نورانی و گره گشای اهل بیت(ع) ؛ کسانی هم که گرفتار می شوند از این فضا دور شده اند ـ وقتی که دور شدند و فاصله گرفتند فلان اتفاق می افتد بغد همه ی عالم را محکوم می کند به جز خودش ؛ ذره بین را بر می دارد دوی همه ی دنیا می گیرد به جز خودش ؛ اهل نماز و روزه نیست ـ اهل کارهای معنوی نیست ـ اهل رزق ایام ماه رجب و شعبان و رمضان نیست ـ بچه هاشو با قرآن مأنوس نمی کند ـ بچه هایش را با دین و اسلام تربیت نمی کند ؛ بعد انتظار دارد که همه چی گل و بلبل شود و در امتحان های متعدد چون توکل ضعیف است ؛ چون ایمان ضعیف است ؛ شکست می خورد . لذا راه نجات و راه هدایت همین قرآن کریم و احادیث نورانی است
حجت السلام سید مرتضی مرعشی به ماه رجب اشاره کرد و گفت : ماه رجب ماه بندگی خداست ؛ ماهی که هر چه از وصفش بگوئیم کم است : ماه پر خیر و برکت رجب، دارای فضایل بی شماری است. ۲۷ رجب بعثت پیامبراکرم(ص) و میلاد سه امام معصوم، امیرالمؤمنین حضرت امام علی ، حضرت امام محمدباقر(ع) و اماممحمد تقی جوادالائمه(ع) و اعتکاف ایام البیض در این ماه است . و شهادت امام علی النقی الهادی(ع) ـ شهادت امام موسی کاظم(ع) ـ ارتحال حضرت زینب(س) گرمابخش دلهای مؤمنان است. امام هفتم (ع) فرموده اند: « رجب نام نهری است در بهشت که از شیر، سفیدتر و از عسل، شیرینتر است; هر کس یک روز از آن را روزه بدارد خداوند از آن نهر به او بیاشامد.» از امام جعفرصادق (ع) نقل شده که « حضرت محمدمصطفی (ص) فرمود: رجب ماه استغفار امت من است، پس در این ماه طلب آمرزش کنید که خداوند آمرزنده و مهربان است و رجب را «اصب» می گویند زیرا که رحمت خداوند در این ماه بر امت من بسیار ریخته می شود پس بسیار بگویید استغفر الله و اسئله التوبه.» در حدیث است که حضرت نوح (ع) روز اول این ماه سوار بر کشتی شد و نجات یافت و فرمودند: « کسانی که با او هستند روزه بدارند و هر که این روز را روزه بدارد آتش عذاب یک سال از او دور می شود» و نیز طبق سخن حضرت امام جعفر صادق(ع)« خواندن زیارت امام حسین(ع) در روز اول این ماه مستحب و تأکید شده است.» پیامبراکرم (ص) فرمودند: « رجب برای امّت من ماه استغفار است پس در این ماه به محضر پروردگار از گناهان خویش پوزش طلبید که خداوند بخشنده ای مهربان است.» امام جعفرصادق(ع) فرمود: « روزه بیست و هفتم رجب را از دست مده که آن روزی است که مقام نبوّت به محمّد(ص) داده شد و ثواب آن برای شما به اندازه ثواب شصت ماه است.»
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به نام های ماه رجب پرداخت و خاطر نشان نمود : ماه رجب به دلیل برخورداری از مزایای گوناگون و توجه به ابعاد معنوی آن، نام های دیگری نیز دارد؛ نام هایی مثل « ماه آمرزش خواهی (شهرُ الاستغفار)؛ ماه تک (رَجَبُ الفَرد) به دلیل تنها واقع شدن و جدا شدن آن از سایر ماه های حرام؛ سرشار (رَجَبُ الاَصَبّ) به دلیل نزول سرشار رحمت الهی؛ ماه امیرمؤمنان (شهرُ امیرِالمؤمنین)، ریسمان الهی و اَصَمْ یعنی برخوردار از فضیلت های بسیار.»
امام جمعه ی شهرستان شوش سپس به فلسفه ماه های حرام پرداخت و اظهار نمود : ماه رجب یکی از چهار ماه حرام است که در آن از جنگ و خونریزی نهی شده است. تحریم جنگ در این چهار ماه، یکی از راه های پایان دادن به جنگ های طولانی و وسیله ای برای دعوت به صلح و آرامش بود؛ زیرا هنگامی که جنگجویان چهار ماه از سال اسلحه را بر زمین گذاشته و صدای چکاچک شمشیرها خاموش شود و مجالی برای تفکر و اندیشه به وجود آید، احتمال پایان یافتن جنگ بسیار زیاد است. اسلام در هر سال برای پیروان خود یک آتش بس چهار ماهه اعلام می دارد که این خود نشانه روح صلح طلبی اسلام است. البته اگر دشمن بخواهد از این قانون اسلامی سوء استفاده کند و حریم ماه های حرام را بشکند، اجازه مقابله به مثل به مسلمانان داده شده است.
حجت السلام سید مرتضی مرعشی به لیله الرغائب و کیفیت اعمال لیله الرغائب اشاره کرد و گفت : از جمله شب های بزرگ و با عظمت ماه رجب شب جمعه اول این ماه، معروف به لیله الرغائب است. اعمال مخصوصی در این شب ذکر شده که به واسطه آن اعمال برکات و پاداش فراوان بر انسان سرازیر می شود. رغائب جمع رغیبه است به معنی «امرٌ مرغوب فیه عکاء کثیر» یعنی شبی که در آن عطاها و مواهب فراوان به دست می آید. در حدیث است: شب جمعه اول این ماه احیا و بیداری و نیایش فضیلت ویژه دارد و موجب دستیابی به عطایای ارزشمند حضرت پروردگار است، در حدیث است که رسول خدا(ص) فرمود: ملائکه این شب را به این نام نهادند و محدثان در کتاب های دعا نمازی با کیفیت مخصوصی در این شب ذکر کرده اند که پیامبر(ص) فرمود: هر کس این نماز را در این شب انجام دهد ثواب این نماز به نیکوترین صورت با روی خندان و درخشان و با زبانی فصیح در شب اول قبر در حضور این فرد ظاهر شود و به او می گوید: ای دوست من مژده می دهم تو را که از هر شدّت و سختی نجات یافتی، نمازگزار می گوید: تو کیستی که من تاکنون چنین صورتی زیبا با چنین جلوه ای ندیدم و سخنی شیرینتر از کلام تو نشنیده ام و بویی بهتر از بوی تو نبوییدم در پاسخ می گوید: من همان نماز لیله الرغائبم که شما انجام دادی. امشب آمده ام نزدت باشم تا حق را ادا کنم و مونس تنهایی تو باشم و وحشت را از تو بردارم و چون در صور دمیده شود من در عرصه قیامت سایه بر سر تو خواهم افکند پس خوشحال باش که خیر از تو معدوم نخواهد شد. روز پنج شنبه اول آن ماه روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر« اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر « سبوح قدوس رب الملائکه والروح» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر « رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر « سبوح قدوس رب الملائکه والروح» گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست کرد. ان شاء الله به استجابت می رسد.
وی در ادامه به سیزدهم ماه رجب و اعمال اعتکاف و اعمال ام داوود پرداخت و یادآور شد : روز پنج شنبه اول آن ماه روزه گرفته شود. چون شب جمعه شد مابین نماز مغرب و عشاء دوازده رکعت نماز اقامه شود که هر دو رکعت به یک سلام ختم می شود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود. و چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر« اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود. پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر « سبوح قدوس رب الملائکه والروح» گفته شود. پس از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر « رب اغفر وارحم و تجاوز عما تعلم انک انت العلی الاعظم» گفته شود. دوباره به سجده رفته و هفتاد مرتبه ذکر « سبوح قدوس رب الملائکه والروح» گفته شود. در اینجا می توان حاجت خود را از خدای متعال درخواست کرد. ان شاء الله به استجابت می رسد. از جمله فضیلت ماه رجب آن است که ایام البیض در آن واقع شده یعنی روز سیزدهم و چهاردهم و پانزدهم و اعتکاف برای خدا و روزه داری، در آموزه های دینی بر آن تأکید و سفارش شده است. و نیز ولادت حضرت امیرالمؤمنین حضرت امام علی(ع) در روز سیزدهم همین ماه واقع شده است. یکی از عبادت ها و دعاهای معروف که در ماه رجب به انجام آن تأکید شده، اعمال ام داوود است. در کتب حدیث نقل شده، جوانی در عراق که اهل معرفت بود به دست منصور دوانیقی به مدت طولانی در زندان او گرفتار شده بود که نامش داوود بود. مادرش تاب و توان خود را در فراق پسر از دست داده بود، روزی به خدمت امام صادق(ع) رفت و داستان را نقل کرد و از آن حضرت چاره جویی کرد. حضرت فرمود: آیا می دانی این ماه، ماه رجب است و دعا در آن زود به اجابت می رسد آنچه را که می گویم دقیقاً انجام ده تا فرزندت از زندان رهایی یابد. ابتدا سه روز، سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم رجب را روزه بدار و روز پانزدهم هنگام ظهر غسل کن و هشت رکعت نماز به جا بیاور. (کیفیت نماز در مفاتیح الجنان ذکر شده به آن مراجعه کنید). همین که نماز را خواند پس از مدّت کمی پسرش آزاد شد پس از آن ام داوود خدمت امام صادق(ع) رسید و پس از عرض سلام خبر رهایی پسرش را به او رساند. امام جعفرصادق(ع) فرمود:« منصور دوانیقی در یکی از شبها جدّم علی بن ابی طالب (ع) را در خواب دید که به او هشدار داد: هرچه زودتر فرزندم داوود را آزاد کن وگرنه تو را در آتش می اندازم. منصور هنگامی که آتش را در مقابل خود دید دستور داد که داوود را آزاد کنند.»
امام جمعه ی شهرستان شوش به جهاد تبیین اشاره کرد و خاطر نشان نمود : این همه شهید که قبل از شهادت تلاش کردند و در کنار آنها رزمندگان و آزادگان فداکاری کردند با یک سیاه نمایی و لجن پراکنیِ رسانه های معاند پا روی حق بگذارد ؛ جان کلام ما حق گویی است ؛ جمهوری اسلامی حق است ؛ مسئولین خادم و خدمتگذاری که خودشان را نوکر مردم می دانند و فداکاری می کنند ؛ اینها ارزش دارد ؛ اینها کسانی هستند که افتخارشان نوکری مردم است ؛ مردمی که در صحنه ها و میدان ها حضور دارند ؛ در روزهای با بصیرت به میدان می آیند ؛ به همین دلیل دشمنان ناراحت هستند ؛ دشمن اغشاش را دوست دارد ؛ دشمن نارضایتی های هدفمند ضد انقلابی را دوست دارد ـ اما مردم با هوش و با بصیرت هستند ؛ مردم با همنشینان خوب ؛ با بصیرت و وجدان بیدارشان حق را از نا حق تشخیص می دهند ؛ حرف حق را می شنوند ؛ می گویند ؛.
حجت السلام سید مرتضی مرعشی سپس به فرازی از فرمایشات مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت : مقام معظم رهبری دیداری با مردم قم به مناسبت 19 دیماه داشت که من به جملاتی از بیانات رهبر فرزانه و حکیم اشاره می کنم ؛ این ناخدای ابر قدرت کشتی انقلاب اسلامی جملات دقیقی را فرمود ؛ حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ایی «مدظعالی» فرمود :« در زمان پهلوی ؛ ایران قلعه ی مستحکمی بود برای منافع آمریکا لذا وقتی جمهوری اسلامی به رهبری معمار کبیر حضرت امام خمینی(ره) آمد و این آمریکا و متهدانش را ریخت در زباله دان تاریخ به رهبری امام امت و مردم با بصیرت ؛ آمریکا کینه به دل گرفت ؛ آن هم کینه ی شتری به دل گرفت و دست بردار هم نبوده ؛ قبل از انقلاب مردم در فقر و فلاکت و بدبختی نگه می داشست و بعد از انقلاب که دمشان قیچی شد ؛ جنگ تحمیلی 8 سیاله را آغاز کردند ؛ تحریم ها را بیشتر کردند ؛ ترور دانشمندان را در دستور کار خود قرار دادند و هزاران جنایت دیگر» ؛ لذا مردم هوشیار و بصیرت هستند ؛ حضرت آقا در جمله ایی دیگر فرمودند :« باید تأکید بکنم از جلوگیری برای اثرگذاری تبلیغات دشمن در افکار عمومی ؛ مواظب باشید » مردم عزیز رسانه با تبلیغات و با مظلوم نمایی می خواهد خودش را از مادر معرفی بکند ؛ می خواهد بگوید ما دیگر آن کارهارا نمی کنیم اما همین روز ؛ همین ایامی که آمریکا هزاران هزار میلیارد پول برای اسرائیل واریز کرد تا برای خرید تجهیزات نظامی برای نابود کردن حماس و غزه و لبنان و سوریه کشتار پنجاه شصت هزار نفر همین نفرت و مجکومیتی که از آمریکا داریم ؛ همین تشخیص بس است .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش به روز فرار شاه از میهن اشاره کرد و گفت : وقتی که شاه فرار کرد مردم عکس او را از روی اسکناس ها در می آوردند و می گفتد :« شاه با فرح در رفت » این تصاویر را به سن ما از تلویزیون دیدیم ؛ بز رگان خلقش کردند ؛ این ریش سفید های عزیز ؛ این مردم مؤمن و انقلابی ایران و شهرستان شوش دانیال نبی(ع) خلق کردند این حماسه ها را ؛ ماشاءالله به شرافت ـ غیرت و بصیرت شما ؛ شاه فرار کرد فردای آن روز حضرت امام خمینی (ره) پیام داد و بیانیه صادر کرد و اتفاقات مبارکی تا لحظه پیروزی انقلاب اسلامی در 22 بهمن 1357 رقم خوذد که در هفته های آینده وقتی که به این یوم الله نزدیک شدیم می پردازم .
امام جمعه ی شهرستان شوش سپس به شهادت نواب صفوی اشاره کرد و اظهار نمود : این شهید والامقام در زمان خودش گروهی را تشکیل داد به نام فدائیان اسلام در سال 1334 برای دفاع از جامعیت اسلام و برتری آن بر همه ی مکاتب ؛ برای دفاع از پیوند دین و سیاست ؛ سال 1334 این مرد خدا دفاع کرد از اسلام و پیوند دین و سیاست و برپایی حکومت اسلامی ؛ مقام معظم رهبری می فرماید : « این روح مقاومت و مبارزه با دیدن شهید نواب صفوی در وجود من جوانه زد . » و این شهید را با تمام ارادتی که داشت و میدان داری کرد در راه دفاع از اسلام متاسفانه به شهادت رساندند اما راهش پر رهرو شد چون هر چه داریم از شهیدان داریم .
حجت السلام سید مرتضی مرعشی به رزمایش پیامبر اعظم(ص) پرداخت و خاطر نشان نمود : مرحله پایانی رزمایش پیامبر اعظم ۱۹ نیروی زمینی سپاه در منطقه ازگله استان کرمانشاه با تحقق اهداف خود در اجرای عملیات پهپادهای رزمی و انهدامی، گردان ویژه تکتیرانداز، یگانهای جنگ الکترونیک، ضدزره، توپخانه، تاخت و نفوذ و واحدهای هوانیروزاین روزها به جا و به موقع صورت گرفت که همه دنیا بدانند جمهوری اسلامی قوی است و اگر بخواهد اسرذائیل را با خاک یکسان می کند اما آن رهبر حکیم و دانا و این فرماندهان ارشد نظامی و مسئولین خدمتگذار با هوشیاری دارند کار را پیش می برند .
خطیب نماز جمعه ی شهرستان شوش در ادامه به آتش سوزی در آمریکا اشاره کرد و گفت : آتش سوزی در لس آنجلس آمریکا همچنان زبانه میکشد و منازل و خودروها را طعمه خود میکند و سبب آواره شدن دهها هزار نفر شده است. آمار کشته شدگان ناشی از آتش سوی به ۱۰ نفر افزایش پیدا کرده است. ۱۳۰ هزار نفر از منازل خود به علت آتش سوزی که باد آنرا تشدید کرده است، فرار کردهاند. مقامات آمریکایی میگویند دستکم ۲۰ نفر را در پی آتش سوزیها در لس آنجلس، به دلیل غارت بازداشت شدند. تشکر می گنم از پیگیری های استانی و ملی فرماندار شهرستان شوش و نماینده ی شهرستان های شوش و کرخه در مجلس شورای اسلامی که هفته ی پرکاری را داشتند ؛ خدایا بار پروردگارا قلب نازنین امام زمان(عج) را از همه ی ما راضی و خشنود بگردان ـ پروردگارا تعجیل در فرج آقا امام زمان(عج) عنایت بفرما ـ سلامتی نائب برحقش را تا ظهورش حفظ بگردان ـ حوائج جمع حاضر برآورده بخیر بگردان ـ زیارت اهل بلیت(ع) در این دنیا و شفاعتشان را در آخرت نصیب همه ی ما بگردان ـ به مسئولین خدمتگذار و خدوم توفیق خدمت بیش از پیش عنایت بفرما .
از دیگر برنامه های این هفته می توان به سخنرانی پیشس از خطبه های حسین داودی رئیس سواد آموزی و تشکیل میز خذمت توسط رئیس و کارکنان این نهضت اشاره کرد ـ همچنیبن « قرائت زیات آل یاسین توسط حاج عبدلرحیم انصاری » اشاره کرد و یاد و خاطره ای شهدایی که از تاریخ 22 دی ماه الی 27 دیماه ماه در هشت سال جنگ دفاع مقدس شربت شهادت نوشیدند به « شهید فریدون سگوند ـ شهید حمید عرب ـ شهید عبدالعباس درشته ـ شهید محسن راشدی ـ شهید رسول قصاب نژاد عباسی ـ شهید حمد برهانی و شهید علی فاضل مطلق » اشاره کرد ـ یادشان گرامی باد .